Gogonele în saramură

de ionix in Muraturi, 15 Oct 2010 | 14378 vizualizari

 

Reteta de la mama... sper sa nu fi omis nimic :D

 

INGREDIENTE

  • 15 kg gogonele
  • 300 g hrean
  • 4 ardei iuti
  • 2,5 kg morcovi
  • 10 l apa
  • 10 linguri cu sare de muraturi
  • Frunze de telina
  • Bate de Marar
  • Doua radacini de telina mari
  • 2 capatani cu usturoi

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele în saramură:

Legumele se pregatesc astfel:


-Hreanul se curata si se taie bucati mai mare.


-Morcovii se curata si se taie rondele mai mari.


-Usturoiul se taie felii mai mari


-Telina se taie-n bucati mai mari


-Gogonele se spala bine, sa nu fie niciun fir de nisip la codita.


Se aseaza gogonelele in borcane, alternadu-le pe cele verzi cu cele mai coapte. Printre gogonele puneam restul legumelor si ardeii iuti. Deasupra punem frunze de telina si bate de marar. Intre timp, puneam apa cu sarea la fiert. Cand apa a dat intr-un clocot, o turnam usor peste gogonele. Miscam borcanul un pic, sa se aseze gogonelele si pentru a intra saramura printre ele, si mai turnam apa. Punem capacul la borcan si lasam pana se racesc. Dupa ce borcanele s-au racit, le dam in camara si le servim la iarna.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Gogonele trebuie sa fie verzi+ gogonele-n parga.

2

dupa gust, mai puteti adauga sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele în saramură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

nadina73 1

16.10.2010, 01:41

ce-mi plac

ionix 1

16.10.2010, 15:33

@Nadina... mie nuuuuuuuuuu eu nu mananc gogonele mie muraturile in saramura nu prea-mi plac eu mananc in otet iar sotul in saramura

lilik 1

16.10.2010, 16:01

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciolomada