Perisoare cu sos de rosii

de deyutzky in Porc, 3 Iun 2017 | 5319 vizualizari

 

Bune de te lingi pe degete! :)) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox. 30 perisoare:
  • cca. 500 g carne tocata porc
  • 1 pumn de orez
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 conserva de rosii in suc propriu
  • 2-3 linguri suc de rosii cu ardei iuti (optional)
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii:

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.


Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu mainile umede, formam perisoarele.


Cand apa incepe sa fiarba, tragem oala de pe foc si adaugam perisoarele cu grija. Dam oala inapoi pe foc (aveti grija ca flacara sa fie foarte mica) si lasam la fiert. Perisoarele sunt fierte, atunci cand incep sa se ridice la suprafata.


Cat timp fierb perisoarele, pregatim sosul.


Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa, 2 catei de usturoi (tocate marunt) si 2-3 linguri de apa.


Adaugam sucul de rosii din conserva, rosiile din conserva pe care le taiem cuburi, sucul de rosii cu ardei iuti (daca aveti) si ceasca de apa in care fierb perisoarele.


Amestecam, apoi adaugam perisoarele fierte. Perisoarele le scoatem din oala cu ajutorul unei palete.


Le lasam sa fiarba (la foc mic) impreuna cu sosul, timp de cateva minute.


Adaugam acum si catelul de usturoi ramas (pisat bine), potrivim gustul cu sare si piper si mai lasam pe foc 2-3 minute.


La final, inchidem focul, adaugam patrunjelul tocat si acoperim cu un capac.


Va doresc Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

05.06.2017, 09:24

este foarte bun!

miki_a 1

05.06.2017, 11:47

Yammi! Ce bune sunt cu mămăliguță !

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:48

Chiar bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc in sos de rosii, picant