Pernite de pui crocante

de epurasha2bb in Pui, 28 Iul 2010 | 2802 vizualizari

 

dulce picant

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 1/4 l lapte
  • 5 linguri frisca lichida
  • 1 punguta mica razatura de cocos
  • 1 lingurita mustar dulce;
  • 1 lingura mare de miere;
  • 1/4 punga fulgi de porumb aurii;
  • 1 lingura parmezan
  • curry praf
  • ulei de palmier
  • 4 linguri pesmet
  • orez
  • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite de pui crocante:

Aceast reteta mi-a fost inspirata de o reclama la pernite crocante pentru pisici.Ma gandeam cum ar fi sa rontai si eu ceva in crusta crocanta dar putin dulce, putin picant , ceva cu arome fine,orientale.Asta m-a dus cu gandul la mancarea indiana care combina mult gustul dulce cu cel picant. Iata ce a iesit.


Se face intai un ”lapte de cocos” din 1/4 l lapte cald in care lasam un sfert de ora cel putin razatura de cocos.Apoi strecuram laptele cu aroma de cocos si il punem intr-un castron.In acest lapte de cocos punem jumatate din patratele taiate din fileul de piept de pui.Se lasa asa la rece o jumatate de ora.Intre timp pisam 1/4 punga de fulgi de porumb aurii intr-o piua de usturoi.Apoi amestecam fulgii pisati cu parmezanul ras Intr-o farfurie adanca amestecam mustarul cu mierea.Dam jumatate din patratelele de pui prin acest amestec de mustar cu miere, apoi prin fulgii pisati cu parmezan si prin praful de curry.Cealalta jumatate de patratele de piept de pui le dam prin frisca lichida si apoi prin mustar dulce.


Le tavalim prin pesmet si curry.Prajim in ulei de palmier.Servim pernitele trase printr-o tepusa, una de un fel si alta de alt fel peste care picuram putina frisca lichida.Alaturi punem fie ardei capia rosii copti din salata cu otet, ulei si usturoi care se despica fasii incovoiate ca un rac fie puteti face o mica movilita din orez fiert in apa cu curry si unt in care adaugam spre sfarsit o lingura de frisca lichida si o lingura de stafide.Pentru mai mult efect am infipt si cativa ardei mici iuti si rosii.


Puteti organiza o mica seara indiana si serviti acest fel imbracata cu o esarfa petrecuta peste unul din umeri, o bluza cu maneca scurta mulata,o fusta lunga si o alunita rosie desenata cu dermatograful in mijlocul sprancenelor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite de pui crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ana 1

28.07.2010, 20:29

Pernitele acestea sunt favoritele familiei ,papi toti ardeii aceia

rivka 1

28.07.2010, 23:49

arata foarte frumos, sigur e foarte bun la gust si imi place si farfuria rosie!

elena1988 1

13.03.2011, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ostropel oltenesc