Pernite de pui crocante

de epurasha2bb in Pui, 28 Iul 2010 | 5015 vizualizari

 

dulce picant

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 1/4 l lapte
  • 5 linguri frisca lichida
  • 1 punguta mica razatura de cocos
  • 1 lingurita mustar dulce;
  • 1 lingura mare de miere;
  • 1/4 punga fulgi de porumb aurii;
  • 1 lingura parmezan
  • curry praf
  • ulei de palmier
  • 4 linguri pesmet
  • orez
  • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite de pui crocante:

Aceast reteta mi-a fost inspirata de o reclama la pernite crocante pentru pisici.Ma gandeam cum ar fi sa rontai si eu ceva in crusta crocanta dar putin dulce, putin picant , ceva cu arome fine,orientale.Asta m-a dus cu gandul la mancarea indiana care combina mult gustul dulce cu cel picant. Iata ce a iesit.

Se face intai un ”lapte de cocos” din 1/4 l lapte cald in care lasam un sfert de ora cel putin razatura de cocos.Apoi strecuram laptele cu aroma de cocos si il punem intr-un castron.In acest lapte de cocos punem jumatate din patratele taiate din fileul de piept de pui.Se lasa asa la rece o jumatate de ora.Intre timp pisam 1/4 punga de fulgi de porumb aurii intr-o piua de usturoi.Apoi amestecam fulgii pisati cu parmezanul ras Intr-o farfurie adanca amestecam mustarul cu mierea.Dam jumatate din patratelele de pui prin acest amestec de mustar cu miere, apoi prin fulgii pisati cu parmezan si prin praful de curry.Cealalta jumatate de patratele de piept de pui le dam prin frisca lichida si apoi prin mustar dulce.

Le tavalim prin pesmet si curry.Prajim in ulei de palmier.Servim pernitele trase printr-o tepusa, una de un fel si alta de alt fel peste care picuram putina frisca lichida.Alaturi punem fie ardei capia rosii copti din salata cu otet, ulei si usturoi care se despica fasii incovoiate ca un rac fie puteti face o mica movilita din orez fiert in apa cu curry si unt in care adaugam spre sfarsit o lingura de frisca lichida si o lingura de stafide.Pentru mai mult efect am infipt si cativa ardei mici iuti si rosii.

Puteti organiza o mica seara indiana si serviti acest fel imbracata cu o esarfa petrecuta peste unul din umeri, o bluza cu maneca scurta mulata,o fusta lunga si o alunita rosie desenata cu dermatograful in mijlocul sprancenelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite de pui crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ana 1

28.07.2010, 20:29

Pernitele acestea sunt favoritele familiei ,papi toti ardeii aceia

rivka 1

28.07.2010, 23:49

arata foarte frumos, sigur e foarte bun la gust si imi place si farfuria rosie!

elena1988 1

13.03.2011, 18:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bilute din carne de pui tocata