Pernute cu branza si mac

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2013 | 5690 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la prietena mea din Bacau. Sunt delicioase si sper sa le incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foietaj (eu am folosit "Bake-it" de la 7 days);
  • 1 lingura plina cu smantana;
  • 250 gr. branza dulce de vaca (bine scursa);
  • 250 gr. branza sarata
  • un ou (pentru uns deasupra);
  • mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute cu branza si mac:

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.

Intindem cu sucitorul o foaie de aluat si o taiem in jumatate.

Intindem compozitia de mai sus (smantana si cele doua tipuri de branza), intindem uniform, rulam si taiem in 8 bucati.

Procedam la fel si cu cealalta lumatate de foaie de aluat.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam "pernutele", le ungem cu un ou bine batut si presaram deasupra lor, mac din belsug.

Lasam la 170 grade timp de 15-20 minute, pana se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu ou