Peste cu legume la cuptor

de laviniaticu in Peste, 26 Ian 2012 | 10674 vizualizari

 

Asta e prima reteta cu peste pe care am facut-o vreodata, si vreau sa zic ca a iesit senzationala. Toata cantitatea aia din tava pe care o vedeti in poza am devorat-o 3 persoane in juma` de ora, atat de bun a fost .. Este o reteta usor de facut, si este buna si o recomand celor care nu sunt prieteni asa buni cu pestele, pentru ca are un gust chiar fain fain..ah, si nu in ultimul rand, e sanatoasa :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr cod arginitu file
  • 500-600 gr cartofi
  • 1 dovlecel
  • 4 ciuperci mari - eu atatea am avut, dar va recomand sa puneti mai multe
  • 1 ardei verde gras
  • 300 gr rosii mici
  • o lamaie
  • o ceapa mica
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu legume la cuptor:

Se spala pestele, se taie in bucati de aproximativ 80-100 gr, se scurge, se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, se pune intr-un vas, se pun doua-trei linguri de ulei de masline pe deasupra si se stoarce 1/2 lamaie mare. Se lasa o ora la marinat.

Se taie legumele cat mai frumos posibil, in bucati destul de mari, se asezoneaza cu sare si piper, pe cartofi se pune si rozmarin, se aseaza in tava, se pune ulei pe deasupra, si se acopera cu folie de aluminiu.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora la 180 de grade, timp in care legumele se prepara destul de bine. Dupa o jumatate de ora indepartam folia de aluminiu, punem pestele pe deasupra si lamaia taiata felii, si mai lasam inca vreo jumatate de ora, sa se prepare si pestele. Servim cald. Pofta buna!

TIPS-URI

1

aveti foarte mare grija sa nu se usuce pestele - codul este un peste slab si trebuie tratat cu grija

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de somon cu piure de pastarnac