Peste cu legume la cuptor

de laviniaticu in Peste, 26 Ian 2012 | 10576 vizualizari

 

Asta e prima reteta cu peste pe care am facut-o vreodata, si vreau sa zic ca a iesit senzationala. Toata cantitatea aia din tava pe care o vedeti in poza am devorat-o 3 persoane in juma` de ora, atat de bun a fost .. Este o reteta usor de facut, si este buna si o recomand celor care nu sunt prieteni asa buni cu pestele, pentru ca are un gust chiar fain fain..ah, si nu in ultimul rand, e sanatoasa :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr cod arginitu file
  • 500-600 gr cartofi
  • 1 dovlecel
  • 4 ciuperci mari - eu atatea am avut, dar va recomand sa puneti mai multe
  • 1 ardei verde gras
  • 300 gr rosii mici
  • o lamaie
  • o ceapa mica
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu legume la cuptor:

Se spala pestele, se taie in bucati de aproximativ 80-100 gr, se scurge, se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, se pune intr-un vas, se pun doua-trei linguri de ulei de masline pe deasupra si se stoarce 1/2 lamaie mare. Se lasa o ora la marinat.

Se taie legumele cat mai frumos posibil, in bucati destul de mari, se asezoneaza cu sare si piper, pe cartofi se pune si rozmarin, se aseaza in tava, se pune ulei pe deasupra, si se acopera cu folie de aluminiu.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora la 180 de grade, timp in care legumele se prepara destul de bine. Dupa o jumatate de ora indepartam folia de aluminiu, punem pestele pe deasupra si lamaia taiata felii, si mai lasam inca vreo jumatate de ora, sa se prepare si pestele. Servim cald. Pofta buna!

TIPS-URI

1

aveti foarte mare grija sa nu se usuce pestele - codul este un peste slab si trebuie tratat cu grija

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav italian