Peste in aluat

de Lau in Peste, 29 Noi 2012 | 2473 vizualizari

 

inspirata de cocineraaviajera

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de otet
  • 1 praf de copt
  • sare
  • apa daca este nevoie

UMPLUTURA

  • 800 g file de merluciu
  • oregano
  • piper
  • sare
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 3 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in aluat:

Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.


Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte)


ALUAT-faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul moale,galbenusul si framantam o coca elastica(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)


Asamblare-impartim aluatul in doua.


Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.


Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.


Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii


Scoatem tava,asezam bucatile de peste,acoperim bine cu foaie care am intins-o,inchidem bine marginile ca sa nu curga.


Deasupra asezam solzisori,dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.


Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,


Dam tava la cuptor cca 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

30.11.2012, 17:03

iri_iri 1

30.11.2012, 19:46

Lau 1

30.11.2012, 20:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Caras romanesc la gratar