Peste in aluat

de Lau in Peste, 29 Noi 2012 | 3827 vizualizari

 

inspirata de cocineraaviajera

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de otet
  • 1 praf de copt
  • sare
  • apa daca este nevoie

UMPLUTURA

  • 800 g file de merluciu
  • oregano
  • piper
  • sare
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 3 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in aluat:

Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.


Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte)


ALUAT-faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul moale,galbenusul si framantam o coca elastica(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)


Asamblare-impartim aluatul in doua.


Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.


Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.


Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii


Scoatem tava,asezam bucatile de peste,acoperim bine cu foaie care am intins-o,inchidem bine marginile ca sa nu curga.


Deasupra asezam solzisori,dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.


Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,


Dam tava la cuptor cca 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

30.11.2012, 17:03

iri_iri 1

30.11.2012, 19:46

Lau 1

30.11.2012, 20:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

RETETA RECOMANDATA
Peste in aluat