Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de Dya Daniela Andrei in Peste, 29 Apr 2011 | 21221 vizualizari

 

Simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste, 
  • 1 cana faina,
  • 300 ml ulei pentru prajit, 
  • malai pentru mamaliguta,
  • usturoi,
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Mai intai se curata pestii de solzi, iar cu ajutorul unui cutit, ii curatam in interior; ii spalam bine si ii punem la scurs in strecuratoare. Ii putem gati intregi sau taiati bucati (daca pestii sunt prea mari, necesita taierea in bucati, pentru a fi patrunsi in intregime).


Punem uleiul intr-o tigaie, "tavalim" pestii prin faina si apoi, cand uleiul e incins, punem cu grija bucatile de peste in tigaie. Prajim pe fiecare parte cate aproximativ 5 minute, in functie de grosimea pestelui.



Ii servim calzi cu mujdei de usturoi si cu mamaliga, pregatite in paralel.
Mamaliguta, cred ca stim cu totii sa o pregatim. :) (daca nu, nu'i bai,,, eu am exersat ceva timp pana cand am reusit sa o pregatesc asa cum trebuie,,, nu aveam rabdare sa astept sa fiarba!))

Pentru mujdeiul de usturoi va recomand urmatoarea reteta:
Pisam usturoiul cu sare mare, il amestecam foarte bine cu ulei (preferabil de masline) pana capata consistenta unei maioneze, adaugam smantana si frunze de tarhon sau de marar taiate foarte marunt.
Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

2

Pestele proaspat pierde mirosul de mal daca cu 1 ora inainte de a se pune la fiert se tine in apa cu otet (2 linguri de otet la 1 litru de apa).

3

Pestele proaspat are corpul rigid, incit luat in mina nu se indoaie. Termenul de valabilitate pentru peste proaspat salbatic si de crescatorie (racit cu gheata) este de 72 ore. In cazul pestelui marin marunt este de 24 ore.

4

inainte de a cumpara peste, uitati-va la ochii si urechile acestuia: renuntati sa-l cumparati daca are ochii infundati in orbite sau urechile dezlipite de branhii.

5

Daca pestele nu are cap, atunci sa aveti in vedere ca, la un peste proaspat, carnea este bine prinsa de oase, iar solzii opun rezistenta la desprinderi

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2011, 15:31

adry88 1

06.05.2011, 15:29

mamaieelena 1

08.05.2011, 08:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic