Piept de curcan cu sos de rosii picant

de La Ancuta in Curcan, 17 Mai 2011 | 5209 vizualizari

 

by Gaby

 

INGREDIENTE

  • 800 g piept de curcan taiat felii
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri stafide tocate
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 cutie de rosii decojite sau pasta de rosii facuta in casa
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rosii picant:

Taiem carnea felii si o condimentam cu sare si piper.
Incingem putin ulei intr-o tigaie si o prajim bine pe ambele parti. Scoatem carnea pe o farfurie, acoperim si lasam sa stea pana facem sosul.

Incingem intr-o tigaie uleiul impreuna cu apa si adaugam ceapa tocata marunt. Lasam cateva minute la inabusit. Adaugam apoi usturoiul taiat felii si stafidele tocate marunt si mai lasam cateva minute pe foc.
Adaugam apoi vinul si lasam sa fiarba pana se evapora. Adaugam apoi rosiile sau pasta de rosii, zaharul si condimentele.

Acoperim si lasam sa fiarba ~30 de minute, pana scade sosul.

Adaugam cele 2 linguri de smantana si amestecam. Punem si pieptul de curcan si potrivim de sare. Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi stingem focul si adaugam bucuiocul proaspat tocat marunt

Se serveste cald alaturi de garnitura preferata.

Multumesc mult Gaby :-*. A fost bun, bun de "ne-am lins pe degete" :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

La Ancuta 1

23.05.2011, 15:45

Multumesc Elena

deliciousflavours 1

29.09.2011, 11:06

am gasit la tine multeeee retete care sunt pe placul meu!
abea astept sa le incerc!!!!
felicitari!

La Ancuta 1

29.09.2011, 15:02

Deliciousflavours multumesc. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Spor la incercat

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun