Piept de curcan cu sos de rosii picant

de La Ancuta in Curcan, 17 Mai 2011 | 5183 vizualizari

 

by Gaby

 

INGREDIENTE

  • 800 g piept de curcan taiat felii
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri stafide tocate
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1 cutie de rosii decojite sau pasta de rosii facuta in casa
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rosii picant:

Taiem carnea felii si o condimentam cu sare si piper.
Incingem putin ulei intr-o tigaie si o prajim bine pe ambele parti. Scoatem carnea pe o farfurie, acoperim si lasam sa stea pana facem sosul.

Incingem intr-o tigaie uleiul impreuna cu apa si adaugam ceapa tocata marunt. Lasam cateva minute la inabusit. Adaugam apoi usturoiul taiat felii si stafidele tocate marunt si mai lasam cateva minute pe foc.
Adaugam apoi vinul si lasam sa fiarba pana se evapora. Adaugam apoi rosiile sau pasta de rosii, zaharul si condimentele.

Acoperim si lasam sa fiarba ~30 de minute, pana scade sosul.

Adaugam cele 2 linguri de smantana si amestecam. Punem si pieptul de curcan si potrivim de sare. Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi stingem focul si adaugam bucuiocul proaspat tocat marunt

Se serveste cald alaturi de garnitura preferata.

Multumesc mult Gaby :-*. A fost bun, bun de "ne-am lins pe degete" :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

La Ancuta 1

23.05.2011, 15:45

Multumesc Elena

deliciousflavours 1

29.09.2011, 11:06

am gasit la tine multeeee retete care sunt pe placul meu!
abea astept sa le incerc!!!!
felicitari!

La Ancuta 1

29.09.2011, 15:02

Deliciousflavours multumesc. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Spor la incercat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan