Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor

de RODIMUR in Pui, 23 Mai 2020 | 7826 vizualizari

 

Mie mi se pare că odată cu apariția cartofilor noi în piețe, meniurile noastre sunt mai gustoase, mai ales dacă alături avem o bucată de cărniță care ne place în mod special... Așa cum îmi place mie pieptul de pui, la grătar, la grill, sau la cuptor. Destul de repede, meniul preferat a fost gata, pentru delectare și răsfăț culinar...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 6-8 cartofi noi
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • condimente pentru pui
  • condimente pentru cartofi
  • cimbru
  • oregano
  • 1 legătură de mărar
  • 1 pahar cu apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor:

Se curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare.

Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se toarnă uleiul într-o tavă și se pune pieptul de pui în mijloc, după care se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce, condimente pentru pui, cimbru și oregano.

De jur împrejur se pun cartofii tăiați cubulețe și se condimentează, de asemenea, cu: sare, piper, condimente pentru cartofi. 

Se adaugă un pahar cu apă și se dă tava la cuptor, la temperatură medie. Din când în când se stropesc cartofii și pieptul de pui cu zeama din tavă.

Când s-au rumenit frumos, atât cartofii, cât și pieptul de pui, se scoate tava din cuptor, se porționează și se servește imediat, cu cartofi peste care s-a presărat mărarul tăiat fin.

TIPS-URI

1

Nu dezosați pieptul de pui, ca să-și păstreze forma, până la sfârșitul preparării.

2

Pregătiți din timp cartofii.

3

Stropiți preparatul, din când în când, cu zeama din tavă, ca să nu se usuce în cuptor.

4

Serviți preparatul imediat după ce-l scoateți din cuptor.

5

Puteți asocia acest preparat cu o salată de sezon, sau de varză proaspătă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

25.05.2020, 15:31

Mulțumesc frumos, Cristina!

dantes 1

27.05.2020, 16:28

Gustos!

RODIMUR 1

27.05.2020, 17:21

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute cu piept de pui