Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

de mirela0911 in Pui, 18 Sep 2016 | 3792 vizualizari

 

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in bucatarie, asa ca de ce sa nu fie azi "Ziua cand imi rasfat nevasta"?

 

INGREDIENTE

  • piept de pui dezosat
  • 4-5 lg ulei
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 rosii medii
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usutroi
  • condimente pentru pui
  • Verdeturi de Provence
  • sare, piper daca mai este cazul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor:

Se spala pieptul de pui apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se ia fiecare bucata si se cresteaza deasupra.


Ardeiul kapia se spala, se curata de cotor si seminte si se taie bucati potrivite. Rosiile se spala si se taie in patru sau sase bucai. Ceapa rosie se curata si se taie felii mari. Usturoiul se curata si se taie feliute.


Se ia un vas de yena, se pun 2-3 lg ulei apoi se aseaza legumele (ardeiul, rosiile si ceapa). Se aseaza pieptul de pui condimentat, se rasneste verdeturi de provence, se pune usturoiul, se presara deasupra restul de ulei, apoi se toarna apa cat sa acopere putin carnea.


Se acopera vasul de yena si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Cand este aproape gata, se ia capacul si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.


Se serveste alaturi de cartofi piure sau cu orice altceva preferati.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti pune si cartofi taiati felii groase.

2

Optional se pot pune si cateva ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

noiinbucatarie 1

06.10.2016, 21:47

andreeadeea 1

20.10.2016, 16:01

arata super. cat se lasa la cuptor? aroximativ. Multumesc

mirela0911 1

21.10.2016, 10:35

Andreeadeea Mulțumesc! Aproximativ o jumătate de ora ar ajunge acoperit cu folia, pieptul se face repede, și încă câteva minute fără folie pentru a se rumeni ușor deasupra, sa nu fie palid! Acum depinde și de cuptor, plus minus câteva minute! O zi buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34