Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Pui, 21 Apr 2018 | 2560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez:
  • 4 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 150 grame orez basmati
  • 400 fasole alba din conserva
  • 1/2 cub concentrat pui/ legume
  • 50 grame rosii uscate la soare
  • 100 grame branza Feta
  • patrunjel/ coriandru proaspat, tocat
  • sare, piper
  • lamaie pentru servit
  • Pentru pieptul de pui:
  • 4 bucati piept de pui (600 de grame)
  • 1 pachet hartie de copt condimentata de la Maggi cu rosii uscate la soare- vezi tips
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta:

Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte.

 Rosiile uscate la soare se toaca marunt.

Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de ulei la foc mediu, timp de 3 minute. Se adauga coriandrul, orezul si sare si piper si se prajesc 1 minut. Se adauga fasolea si supa obtinuta din cubul concentrat, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute la foc mic. Se amesteca cu o furculita si se adauga rosiile uscate la soare, sare, piper, branza Feta si patrunjelul.

Intre timp, se aseaza bucatile de pui pe una din jumatatile fiecarei hartii de copt si se aduce cealalta jumatate deasupra. Se bat usor cu palma pana ajung la grosimea de 2 cm. Se aseaza, cu tot cu foaia de copt, intr-o tigaie antiaderenta fara ulei si se prajesc 10 minute pe parte la foc minim. 

Se servesc cu orez si bucati de lamaie.

 

TIPS-URI

1

Foile condimentate se pot obtine si acasa prin adaugarea in vasul unui robot de bucatarie a catorva rosii uscate la soare, sare, ulei, putina pudra de usturoi, coriandru pudra, busuioc, oregano si patrunjel uscate, paprika afumata, piper, pudra de curry si putin zahar si transformand totul in pasta. Cu acesta, se ung hartii de copt taiate in 2 si impachetate in jumatate in interiorul carora se vor adauga bucatile de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci gratinat