Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat

de ilinca_rox in Pui, 2 Feb 2014 | 3933 vizualizari

 

O alta reteta vedeta dar nu la fel de norocoasa cum a fost cea cu clatitele :))) si aceasta este postata pe "Bonduelle 4 culori" .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mazare Bonduelle
  • 2 bucati ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 gr ciuperci proaspete
  • 10 graunti usturoi
  • 1 bucata piept de pui
  • 100 ml vin rosu
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat:

Pentru inceput se pregateste carnea:

- se spala si se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper, oregano si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Intr-o tigaie se pune putin ulei pentru uns, se adauga bucatelele de pui si se lasa cate un minut pe fiecare parte. Se pune vinul rosu si doi catei de usturoi tocati marunt peste pui si se lasa la fiert pana se evapora vinul iar puiul prinde culoare aramie.

Pregatirea legumelor:

- cat timp puiul este la foc se pregatesc legumele. Se spala si se toaca marunt ciupercile, ardeiul rosu, ceapa verde si cateii de usturoi.

- intr-o tigaie wok se pune putin ulei pentru uns, se adauga ceapa verde si ciupercile si se lasa la calit pentru 2 minute. Apoi se adauga ardeiul, mazarea si usturoiul. Se lasa si acestea la calit aproximativ 5 minute la foc mic.

Intr-un bol se pregateste sosul de rosii: se pun 3 linguri de pasta de tomate, putina apa, sare, piper si se adauga peste legumele rumenite.

La final se adauga mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

02.02.2014, 22:28

ilinca_rox 1

02.02.2014, 22:33

Multumesc !!!

Pushaa 1

03.02.2014, 19:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu mac si susan