Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat

de ilinca_rox in Pui, 2 Feb 2014 | 1551 vizualizari

 

O alta reteta vedeta dar nu la fel de norocoasa cum a fost cea cu clatitele :))) si aceasta este postata pe "Bonduelle 4 culori" .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mazare Bonduelle
  • 2 bucati ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 gr ciuperci proaspete
  • 10 graunti usturoi
  • 1 bucata piept de pui
  • 100 ml vin rosu
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat:

Pentru inceput se pregateste carnea:


- se spala si se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper, oregano si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Intr-o tigaie se pune putin ulei pentru uns, se adauga bucatelele de pui si se lasa cate un minut pe fiecare parte. Se pune vinul rosu si doi catei de usturoi tocati marunt peste pui si se lasa la fiert pana se evapora vinul iar puiul prinde culoare aramie.


Pregatirea legumelor:


- cat timp puiul este la foc se pregatesc legumele. Se spala si se toaca marunt ciupercile, ardeiul rosu, ceapa verde si cateii de usturoi.


- intr-o tigaie wok se pune putin ulei pentru uns, se adauga ceapa verde si ciupercile si se lasa la calit pentru 2 minute. Apoi se adauga ardeiul, mazarea si usturoiul. Se lasa si acestea la calit aproximativ 5 minute la foc mic.


Intr-un bol se pregateste sosul de rosii: se pun 3 linguri de pasta de tomate, putina apa, sare, piper si se adauga peste legumele rumenite.


La final se adauga mararul tocat marunt.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

02.02.2014, 22:28

ilinca_rox 1

02.02.2014, 22:33

Multumesc !!!

Pushaa 1

03.02.2014, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu ciuperci in sos de bulion