Piept de rata cu legume la tigaie

de oanapl in Rata, 13 Oct 2017 | 498 vizualizari

 

Rata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine de inalta calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui. 

Conform www.petitechef.ro o portie de carne de rata contine jumatate din doza zilnica recomandata de acid nicotic (vitamina B3), fier si seleniu. Pe langa toate acestea este si o buna sursa de proteine slabe. Poate fi saraca in grasimi si acizi grasi saturati. Daca de pe pieptul de rata se indeparteaza pielea atunci el are un continut de grasimi si de acizi grasi saturati mai mic decat pieptul de pui. 

O portie de 100 grame de carne piept de rata fara piele contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime.

Carnea de rata este o sursa buna de proteine, niacina, fosfor, riboflavina, fier, zinc, vitamina B-6 si tiamina si cantitati mai mici de vitamina B-12, acid folic si magneziu. Este relativ bogata in grasimi si colesterol, daca se consuma si pielea.

Carnea de rata este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, sistemului nervos si a celui digestiv. 
Modul de pregătire al cărnii l-am luat de pe blogul Claudiei Vasilache care explică foarte frumos fiecare pas.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de piept de rață
  • sare
  • piper
  • pentru garnitură:
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras roșu
  • cateva buchețele de broccoli
  • roșii cherry
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2-3 linguri ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu legume la tigaie:


Începi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei.

Crestezi cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit pielea pieptului de rață făcând tăieturi în diagonală, de la stanga la dreapta și invers (eu am crestat doar de la dreapta la stânga, dar voi să faceți corect). Nu tai de tot pielea ci doar o crestezi ca să iasă grăsimea din ea.

Sărezi, piperezi și așezi bucățile de piept de rață astfel crestate, cu partea pe care este pielea, într-o tigaie.

Pui apoi tigaia pe foc și gătești pieptul la foc mediu pentru aproximativ 8 minute pe o parte după care întorci pe partea cealaltă. Este foarte important să reții aceste 2 aspecte: tigaie rece și pieptul așezat cu partea pe care este pielea! Sub piele este multă grăsime care se va scurge în tigaie, care, rece fiind nu va sigila sucurile din carne în interior așa cum se întamplă atunci când se folosește o tigaie încinsă.

Dupa ce prăjești pieptul de rață pe ambele părți îl scoți din tigaie și îl așezi într-un vas pe care îl vei pune apoi în cuptorul încins bine unde îl vei ține în funcție de cum dorești să iasă pieptul în final. Timpii oficiali pentru gătit pieptul de rață la cuptor, la o temperatura de 180 – 200 de grade, sunt: 6-7 minute pentru “în sânge”, 9-10 minute pentru “mediu” și 12 -14 minute pentru “bine făcut”. Dacă depășești timpul acesta carnea va deveni foarte bine făcută și va fi tare iar dacă îl ții mai puțin ea va fi prea în sânge. Eu l-am lăsat 14 minute.

Cât timp se gătește pieptul de rață în cuptor pregătești legumele. Buchețelele de broccoli, le desfaci, le speli și le pui la fiert în apă rece cu puțină sare și le tragi un clocot.Tai dovlecelul cubulețe, ardeiul îl tai felii și le călești în uleiul încins. Adaugi buchețelele de broccoli și roșiile cherry spălate. Adaugi sare, piper și oregano, amesteci și mai lași câteva minute după care le dai deoparte.


Când este gata pieptul de rață, îl scoți din cuptor, îl pui pe un platou și îl lași să se ”odihnească” 2-3 minute, doar cât să își lase sucurile ce provin de la gătit după care îl tai felii pe care le așezi pe farfurie alături de garnitura de legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu legume la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dantes 1

14.10.2017, 13:32

Super!

oanapl 1

14.10.2017, 20:37

Mulțumesc!
Să-mi spui cum ți s-a părut Mihaela!

Rocsi 1

14.10.2017, 20:59

Arata mai ceva ca la restaurant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata cu sos de vin rosu