Piine umpluta

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2010 | 6999 vizualizari

 

Probabil ca nu ai timp sa gatesti dimineata, inainte de a pleca la birou. Dar nimeni nu te impiedica sa-ti pregatesti micul dejun de cu seara, ca sa te trezesti a doua zi visand la paine rumena sau la pateuri proaspete.
Gasesti si alte idei pentru micul dejun in Good Food.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 500g de faina pentru pizza (sau faina
    obisnuita)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • ½ lingurita de sare
  • 20ml ulei de masline
  • 260ml de apa calduta
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 200g de mozzarella, rupta in fasii
  • 120g de masline verzi, fara samburi,
    taiate felii
  • 120g de rosii uscate la soare (in ulei) sau
    uscate marinate, taiate felii
  •  PENTRU UNS
  • 1 galbenus, batut

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine umpluta:

1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si elastica. Se pune intr-un bol curat, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul (aproximativ 2-3 ore, daca este cald in bucatarie).

2. Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt sau cu o mana de gris. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi (cu mana, pentru ca ai nevoie de o foaie groasa) si se presara cu umplutura pe 2/3 din suprafata. Se ruleaza (terminand cu treimea ramasa goala), dupa care se unge cu galbenus. Se pune pe tava si se lasa la crescut cat timp se incalzeste cuptorul.

3 Se incinge cuptorul la 220º C. Se da painea la cuptor timp de 50 de minute (dar, dupa primele 20 de minute, se reduce temperatura la 180º C).

PS. Aceasta reteta este publicata pe www.bucataras.ro prin acord cu revista Good Food

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (9)

dicarmencitta1957 1

17.02.2010, 19:30

O idee super geniala,merita testata,arata foarte bine

Ligia Bxl 1

27.01.2011, 09:39

bun

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura invizibila cu mere

pe 24.11 la 23:05

Reteta de Tiramisu cu ciresata

pe 24.11 la 18:33

Reteta de placinta calorica

pe 24.11 la 18:11

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu marar la cuptor