Pilaf bulgaresc

de - Andreea - in Mancaruri de post, 7 Iul 2013 | 11412 vizualizari

 

Mi-a placut mult reteta Gabrielei ( Gabrielacuisine)...Asa ca am zis sa fac si eu.Un pilaf foarte gustos si foarte usor de preparat...

 

INGREDIENTE

  • 2 cani orez ( la 1 cana orez - 3 cani apa)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei
  • sare
  • patrunjel
  • 2 rosii coapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf bulgaresc:

Spalam legumele.Ardeiul il taiem fisii,morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele,ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie cu ulei punem legumele sa se caleasca.Cind au prins culoare adaugam orezul ( spalat in apa rece) si amestecam in continuu cu o lingura lemn ( ptr a nu se lipi orezul).Lasam sa prinda culoare si apoi adaugam apa.Lasam sa fiarba la foc mic.Se potriveste de sare.

Cand orezul e aproape fiert adaugam rosiile spalate si taiate in cuburi si patrunjelul tocat.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf bulgaresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post