Pilaf pentru bebelusi (5-6 luni)

de Oana in Mancare copii, 4 Mai 2009 | 20656 vizualizari

 

Este unul din primele feluri de mancare cu care s-au obisnuit baietii mei, la inceput facut doar din legume si orez, apoi si cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • o felie de telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf pentru bebelusi (5-6 luni):

Legumele, taiate bucati mari si orezul se fierb circa 30 de minute, iar carnea se fierbe separat intr-un alt vas.


La sfirsitul fierberii, in legume se adauga uleiul de masline sau un cubulet de unt. Se lasa acoperit cu un capac 20 min.


Se mixeaza la blender carnea, legumele si orezul strecurate pina la consistenta dorita.


Dupa varsta de 6 luni carnea se poate prepara impreuna cu legumele, eventual la cuptor. Se mai poate adauga rosie si patrunjel tocat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf pentru bebelusi (5-6 luni)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (5)

Oana 1

09.02.2010, 18:53

Rose, ma bucur mult Si baietilor mei le place mult pilaful, acum il fac ca si pentru noi, e delicios cu multe legume Te asteptam cu retete

cory 1

21.02.2010, 13:25

cred ca asta e o reteta care am facuto noi toate mamele...
si fetitza mea papa asa ceva...
si cateodata si eu.....cand ea nu vroia papa ,mama ii arata cum se papa bunnn..

Oana 1

21.02.2010, 13:36

Mie si baietilor ne place enorm pilaful cu multe legume, il papa tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu pipote si inimi