Piure de cartofi cu afumatura la cuptor

de Adrian2016 in Mancaruri cu carne, 19 Iul 2018 | 3785 vizualizari

 

Un deliciu pentru cand aveti musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de cartofi
  • 100 ml de lapte
  • 100 gr de unt
  • 200 gr de carnati afumati
  • 200 gr de bacon
  • 100 de gr de sunca
  • 150 gr de cascaval Delaco
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu afumatura la cuptor:

        Pentru inceput, punem cartofii curatati si taiati la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt gata, ii pasam si adaugam laptele si untul. Omogenizam bine compozitia impreuna cu ouale si cascavalul ras.

Ungem un vas de yena cu putin unt, adaugam piureul si dam la cuptor la 180 de grade C, pana se leaga compozitia.

    Separat calim intr-o tigaie afumatura taiata cubulete si la sfarsit adaugam ceapa si ardeiul taiat. Cand piureul este legat,  punem deasupra afumatura si mai lasam la cuptor 10 minute. Presaram cascavalul ras si mai dam cateva minute la cuptor sa se rumeneasca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Poate fi servit alaturi de muraturi sau salata de sezon.

2

Afumatura o putem amesteca cu piureul daca nu vrem sa o punem deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu afumatura la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muşchi de viţel în vas de lut