Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat

de marcela1979 in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2016 | 897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele de porc :http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html
  • 1 kg cartofi
  • 300 gr unt
  • 150 ml lapte caldut
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg faina alba
  • 400 ml bulion de rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgt zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat:

Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste sosul marinat. Se curata ceapa si cateii de usturoi, se toaca marunt ceapa si usturoiul.


Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Apoi se adauga usturoiul si se lasa sa se calasca si el. Se adauga 1 lg de faina alba ,se lasa sa se caleasca un pic si se stinge cu bulion si apa. Se lasa sa fiarba bine pana usturoiul si ceapa sunt fierte. Se adauga sare, piper, o foaie de dafin si 1 lgt de zahar si se amesteca bine. Se mai lasa sa dea un clocot si se stinge focul. Se pregateste pireul. Cartofii fierti se scurg de apa, se pune untul si se paseaza bine. Se mai adauga si laptele caldut si se amesteca pana devine fin si cremos.


Se serveste cald cu sos si chiftele si castraveti murati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

15.05.2016, 18:10

noiinbucatarie 1

15.05.2016, 19:24

Consistent si gustos!

Andra_Constantinescu 1

15.05.2016, 19:56

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dacica adaptata