Pizza Ardeleneasca

de mirela0911 in Pizza, 13 Ian 2011 | 2704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 500 g faina
  • 25g drojdie
  • sare
  • 2-3 lg ulei
  • apa cat cuprinde
  • Pt.sosul de rosii:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 500ml bulion
  • sare, zahar
  • oregano, busuioc
  • Pt. topping: 
  • 250g salam (de care aveti)
  • carnati de casa 
  • ceapa
  • ardei iute
  • masline negre
  • cas de oaie 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Ardeleneasca:

Blatul: se face maiaua, dupa care se amesteca toate ingredientele cat sa iasa un aluat putin mai moale decat la paine. Se lasa la dospit.


Sosul de rosii: ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit in putin ulei dupa care se stinge cu bulionul si se lasa sa fiarba cateva minute pana se inmoaie morcovul. Se adauga zahar si sare dupa gust, iar la sfarsit se pune oregano si busuioc uscat si maruntit.


Topingul: salamul se taie in felii si apoi in jumatate, carnatul se taie rondele (carnatul era gata prajit scos din oala cu untura), ceapa cum doriti, ardei iute am pus de la borcan taiat rondele.


Se intinde blatul, se pune in tava de la aragaz (tava unsa cu putin ulei) si se unge cu sosul de rosii. Se aseaza salamul si carnatul, ceapa, ardeiul iute, maslinele si se rade deasupra casul. Casul meu a fost facut din lapte de oaie amestecat cu lapte de vaca.


Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si se coace blatul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

14.01.2011, 13:54

mamaie, asa e cris

gaby_duceag 1

14.01.2011, 14:05

bun. si 'pa aia dai s-o bere, da?

mirela0911 1

14.01.2011, 14:17

dau si doua, ca una nu ajunge

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Melcisori de pizza