Pizza Bradut

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 22 Dec 2013 | 1160 vizualizari

 

Astazi m-am jucat putin, ( chiar imi era dor :D :) si am facut pentru printisorii mei o pizza mai speciala.

Cum suntem in prag de sarbatori m-am gandit sa impodobesc si o pizza , nu numai bradutul din casa :)).

De maine trecem la treburi mai serioase :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru 6 braduti avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri untura
  • ~ 200 ml apa calduta
  • pentru toping puteti pune ce va place voua, eu am pus asa:
  • salam
  • ardei
  • porumb
  • mazare
  • pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • masline
  • branza proaspata
  • ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Bradut:

Pregatim alualtul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.


Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, apa calduta ( nu o punem pe toata o data, ci treptat, este posibil sa nu fie nevoie de toata ), adaugam apoi untura si framantam pana ce devine un aluat moale nelipicios.


Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz sau langa o alta sursa de caldura.


Cand a crescut aluatul, il impartim in 6 parti aproximativ egale.


Intindem fiecare parte din care vom decupa un triunghi.


Aluatul care ramane il facem un snur mai lung si-l vom pune imprejurul triunghiului pe care l-am asezat deja in tava tapetata cu hartie de copt.


Oprim foarte putin si pentru tulpina.


Lasam inca 10 minute la crescut, apoi il ungem cu sosul de rosii peste care vom aseza celelalte ingrediente dupa imaginatia fiecaruia.


Se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 15 - 20 minute la foc mic.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Bradut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ankyy 1

22.12.2013, 20:28

hehe, ce dragut e bradutul

Anett 1

22.12.2013, 20:32

diaconta 1

26.12.2013, 23:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Pernute de pizza