Pizza cu rozmarin si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 12 Apr 2016 | 971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 grame faina integrala
  • 100 grame malai
  • 1 pachet 7 grame drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1/2 cutie passata
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 mana frunze de busuioc proaspete
  • sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4 cartofi noi
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 lingurita frunze de cimbru
  • sare/piper
  • sucul de lamaie
  • ulei de masline
  • 50 grame Mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rozmarin si cartofi noi:

Se amesteca faina, malaiul si sarea.


Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat omogen.


Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si catifelat.


Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.


Se amesteca toate ingredientele pentru sos folosind un blender.


Se taie cartofii in felii de 1 cm si se amesteca cu sare, piper, ulei de masline, rozmarin, cimbru si putin suc de lamaie.


Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cu sosul de rosii si se aseaza cartofii pe cele doua pizza, apoi mozzarella.


Se transfera pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rozmarin si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

13.04.2016, 10:21

Rocsi 1

13.04.2016, 20:50

Ahhh, asta este pentru mine!

mamaieelena 1

13.04.2016, 22:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Taco cu peste si salsa de kiwi