Pizza cu rozmarin si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 12 Apr 2016 | 2036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 grame faina integrala
  • 100 grame malai
  • 1 pachet 7 grame drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1/2 cutie passata
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 mana frunze de busuioc proaspete
  • sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4 cartofi noi
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 lingurita frunze de cimbru
  • sare/piper
  • sucul de lamaie
  • ulei de masline
  • 50 grame Mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rozmarin si cartofi noi:

Se amesteca faina, malaiul si sarea.


Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat omogen.


Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si catifelat.


Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.


Se amesteca toate ingredientele pentru sos folosind un blender.


Se taie cartofii in felii de 1 cm si se amesteca cu sare, piper, ulei de masline, rozmarin, cimbru si putin suc de lamaie.


Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cu sosul de rosii si se aseaza cartofii pe cele doua pizza, apoi mozzarella.


Se transfera pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rozmarin si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

13.04.2016, 10:21

Rocsi 1

13.04.2016, 20:50

Ahhh, asta este pentru mine!

mamaieelena 1

13.04.2016, 22:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu taitei Dan Dan