Pizza cu rozmarin si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 12 Apr 2016 | 799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 grame faina integrala
  • 100 grame malai
  • 1 pachet 7 grame drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1/2 cutie passata
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 mana frunze de busuioc proaspete
  • sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4 cartofi noi
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 lingurita frunze de cimbru
  • sare/piper
  • sucul de lamaie
  • ulei de masline
  • 50 grame Mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rozmarin si cartofi noi:

Se amesteca faina, malaiul si sarea.


Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat omogen.


Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si catifelat.


Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.


Se amesteca toate ingredientele pentru sos folosind un blender.


Se taie cartofii in felii de 1 cm si se amesteca cu sare, piper, ulei de masline, rozmarin, cimbru si putin suc de lamaie.


Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cu sosul de rosii si se aseaza cartofii pe cele doua pizza, apoi mozzarella.


Se transfera pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rozmarin si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

13.04.2016, 10:21

Rocsi 1

13.04.2016, 20:50

Ahhh, asta este pentru mine!

mamaieelena 1

13.04.2016, 22:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fusilli carbonara in stil britanic