Pizza cu ton si ceapa rosie

de Sim0na in Pizza, 3 Oct 2013 | 1473 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:

  • 500 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte batut
  • ½ lingurita sare
  • 200-250 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline

Ptr. topping:

  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica rosie
  • masline negre
  • mozzarella

Ptr. sos:

  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ardei iute macinat
  • 1 cescuta apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si ceapa rosie:



Pentru blat, am cernut faina intr-un castron incapator. In mijloc am pus drojdia uscata, oul, laptele batut si am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am adaugat sarea si am inceput sa pun treptat apa calduta, incapand sa framnt cu mana. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand bine-bine. Daca mai este nevoie se completeaza cu faina. Dupa cca 10-15 minute aluatul trebuie sa devina elastic dar bine legat, dezlipindu-se de pe mana. Bila de aluat am pus-o intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.


Cat aluatul a crescut, am facut sosul de rosii: toate ingredientele, mai putin ardeiul iute, le-am pus intr-un vas pe foc mic, pentru cca 15 minute. Am amestecat din cand in cand, iar la final am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am pus separat cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.


Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 4 bile egale, care vor devenii 4 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava (diametru 25 cm), l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus tonul, ceapa, maslinele, iar deasupra am ras mozzarella. Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.


A iesit o bunatate!!!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 4 pizza, tava de 25 cm diametru

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MonaMimi 1

03.10.2013, 22:07

babi5 1

04.10.2013, 08:09

Corinuta 1

04.10.2013, 15:28

faina da nu pot sa papa cu ceapa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone