Pizza cu ton si ceapa rosie

de Sim0na in Pizza, 3 Oct 2013 | 3550 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:

  • 500 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte batut
  • ½ lingurita sare
  • 200-250 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline

Ptr. topping:

  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica rosie
  • masline negre
  • mozzarella

Ptr. sos:

  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ardei iute macinat
  • 1 cescuta apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si ceapa rosie:

Pentru blat, am cernut faina intr-un castron incapator. In mijloc am pus drojdia uscata, oul, laptele batut si am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am adaugat sarea si am inceput sa pun treptat apa calduta, incapand sa framnt cu mana. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand bine-bine. Daca mai este nevoie se completeaza cu faina. Dupa cca 10-15 minute aluatul trebuie sa devina elastic dar bine legat, dezlipindu-se de pe mana. Bila de aluat am pus-o intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Cat aluatul a crescut, am facut sosul de rosii: toate ingredientele, mai putin ardeiul iute, le-am pus intr-un vas pe foc mic, pentru cca 15 minute. Am amestecat din cand in cand, iar la final am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am pus separat cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 4 bile egale, care vor devenii 4 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava (diametru 25 cm), l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus tonul, ceapa, maslinele, iar deasupra am ras mozzarella. Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

A iesit o bunatate!!!

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 4 pizza, tava de 25 cm diametru

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu cabanos