Pizza de marti

de Constelatialeu in Pizza, 7 Apr 2020 | 3306 vizualizari

 

Am vazut eu un live la Andreea Andrei, Miss macarons ( Vesnica pomenire, asa cum ii zic eu....:D ) facea pizza si mi-a placut aluatul ei de pizza, asa ca am zis sa-l incerc si eu. Nu ma dau in vant dupa pizza, dar imi place sa o fac, asa ca azi am pus de-o pizza de marti.....miercuri mai vedem....nu am facut eu exact ca ea, ca nu-s nababa sa am drojdie proaspata, am folosit din aia uscata si nici ulei de masline n-am avut, inca nu s-au copt maslinii din fundul gradinii, deci in concluzie m-am inspirat de la ea si am facut ca la mine....mai ca la tara....:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat pizza
  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 3,5 g drojdie uscata Dr. Oetker
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau de masline ( dupa buget, coane Fanica)
  • Topping
  • Ketchup sau sos de rosii
  • ciuperci de la borcan
  • sunca sissi
  • salam cu sunca
  • masline
  • cascaval
  • sau orice altceva va place
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de marti:

Am cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine si am inceput sa torn restul de apa calduta si sa amestec maiaua cu faina de pe margini. Am adaugat si uleiul si am framantat un aluat nelipicios. L-am trantit de cateva ori de blatul de lucru, apoi am asezat aluatul din nou in castron, l-am acoperit cu un prosop si am lasat sa creasca cca 1 ora si 30 min.

Cat timp aluatul a stat la crescut, am pregatit toppingul, am taiat cubulete sunca, salamul cu sunca si cascavalul, am mai maruntit si ciupercile dupa ce le-am scurs bine de zeama si maslinele le-am taiat mai marunt ( am avut din cele fara samburi, sa muncesc mai putin ).

Dupa ce aluatul a crescut l-am intins cu sucitorul dinspre mijloc spre exterior, eu l-am intins dreptunghiular, am copt pizza in tava de la aragaz. Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, am intins ketchup pe toata suprafata, apoi am presarat celelalte ingrediente. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade ( cuptor pe gaz) am bagat tava cu pizza, sub tava am pus un ibric cu apa ( sa nu se arda pizza pe fund) si am lasat sa se coaca cca 20 min sau in functie de cuptorul fiecaruia. Cam asta e cu pizza asta de marti....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de marti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Quatro Formaggi