Pizza focaccia

de RuxyRux in Pizza, 10 Dec 2010 | 6403 vizualizari

 

Un blat crocant de focaccia si in acelasi timp o pizza delicioasa...( reteta blatului de focaccia apartine Laurei A, multumesc Laurica)

 

INGREDIENTE

  • 460 gr faina
  • 300 gr apa calduta
  • 35 gr ulei masline extravirgin
  • 1 lingurita miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • Pt uns:
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri apa
  • rozmarin    
  • Pentru umplutura:
  • ciupercute
  • mozarella
  • masline
  • ardei gras
  • sos de rosii
  • sare
  • condimente italiene
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza focaccia:

Intr-un vas de framantat amestecam apa, uleiul, mierea si apoi adaugam treptat faina, apoi in mijloc drojdia, si apoi mai adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Adaugam si sarea spre sfarsit si obtinem un aluat moale nelipicios..


Ungem bine biluta de aluat cu ulei de masline pe toate partile, o asezam intr-o tava unsa cu ulei...si avem grija sa punem si folie sa nu faca crusta.


Dupa o ora a crescut frumos.


Luam si rupem bucati in functie de cate pizza dorim sa facem si de ce dimensiune, sau o lasam in tava si facem o pizza mare.


Aplatizam foarte usor cu mana, facem pe margine gropite mici cu degetul avand grija sa atngem fundul tavii.


Apoi mai lasam la odihnit inca 15 min.


Amestecam 4 linguri ulei cu 4 linguri apa si ungem pizza peste tot.


Punem apoi sosul de rosii, deasupra mozzarella, apoi ardeiul, maslinele, ciupercutele, si rosiile, mai punem putin sos deasupra, condimentele italiene, busuiocul si dam la cuptor 15 min.. avem si focaccia avem si pizza in acelasi timp... servim cu parmezan deasupra yamyyyy...!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

tanyapatap 1

10.12.2010, 21:15

elena1988 1

12.01.2011, 13:31

babi5 1

18.06.2013, 15:06

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob usor de pui
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parigina