Pizza focaccia

de RuxyRux in Pizza, 10 Dec 2010 | 4742 vizualizari

 

Un blat crocant de focaccia si in acelasi timp o pizza delicioasa...( reteta blatului de focaccia apartine Laurei A, multumesc Laurica)

 

INGREDIENTE

  • 460 gr faina
  • 300 gr apa calduta
  • 35 gr ulei masline extravirgin
  • 1 lingurita miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • Pt uns:
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri apa
  • rozmarin    
  • Pentru umplutura:
  • ciupercute
  • mozarella
  • masline
  • ardei gras
  • sos de rosii
  • sare
  • condimente italiene
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza focaccia:

Intr-un vas de framantat amestecam apa, uleiul, mierea si apoi adaugam treptat faina, apoi in mijloc drojdia, si apoi mai adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Adaugam si sarea spre sfarsit si obtinem un aluat moale nelipicios..


Ungem bine biluta de aluat cu ulei de masline pe toate partile, o asezam intr-o tava unsa cu ulei...si avem grija sa punem si folie sa nu faca crusta.


Dupa o ora a crescut frumos.


Luam si rupem bucati in functie de cate pizza dorim sa facem si de ce dimensiune, sau o lasam in tava si facem o pizza mare.


Aplatizam foarte usor cu mana, facem pe margine gropite mici cu degetul avand grija sa atngem fundul tavii.


Apoi mai lasam la odihnit inca 15 min.


Amestecam 4 linguri ulei cu 4 linguri apa si ungem pizza peste tot.


Punem apoi sosul de rosii, deasupra mozzarella, apoi ardeiul, maslinele, ciupercutele, si rosiile, mai punem putin sos deasupra, condimentele italiene, busuiocul si dam la cuptor 15 min.. avem si focaccia avem si pizza in acelasi timp... servim cu parmezan deasupra yamyyyy...!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

tanyapatap 1

10.12.2010, 21:15

elena1988 1

12.01.2011, 13:31

babi5 1

18.06.2013, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Pizza in patratele