Pizza GoodFood

de madi_marin in Pizza, 27 Mai 2012 | 2122 vizualizari

 

Am numit-o aşa pentru că reţeta blatului o am dintr-o revista GoodFood.Vreau să vă spun că am fost încântată foarte tare de cum a ieşit şi cu siguranţă o voi mai folosi şi altă dată când voi mai face pizza.Încercaţi şi voi şi spuneţi-mi cum vi s-a părut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 175 g făină
  • 10 g mălai
  • 1/2 linguriţă de sare de mare
  • 12 g drojdie proaspătă
  • 140 ml apă călduţă
  • 1 lingură ulei de măsline plus extra

Topping:

  • sos de roşii (eu am pus sos pizza făcut în casă şi primit cadou)
  • mezel crud-uscat
  • măsline
  • porumb
  • 1 ou
  • ulei de măsline
  • caşcaval afumat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza GoodFood:

Se pregăteşte aluatul: într-un castron se pun făina cernută, mălaiul, sarea, uleiul de măsline şi drojdia dizolvată în 40 ml apă călduţă din cei 140 ml. Se amestecă totul. Rezultă un aluat moale care se dă deoparte pentru 15 minute.


După acest timp se frământă pentru 2 minute pe masa unsă cu puţin ulei. Se pune din nou la odihnit timp de 10 minute, după care se mai frământă o data şi se lasă iar 15 minute.


Aluatul se întinde de data asta pe masa presărată cu făină în foaie potrivit de subţite. Se pune în tava de pizza unsă cu foarte puţin ulei de măsline. Se unge şi aluatul cu un pic de ulei, se pune şi sosul de roşii, după care se întinde oul bătut ca pentru omletă,mezelul, porumbul, măslinele fără sâmburi şi caşcavalul.


Se coace în cuptorul preîncălzit cam 12….maxim 15 minute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza GoodFood" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:22

imi place pizza si cum arata si blatul este interesant

madi_marin 1

29.05.2012, 10:53

mamaieelena...multumesc...

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:43

super pizza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rucola si prosciutto crudo