Pizza originala

de VI in Pizza, 20 Mar 2020 | 2005 vizualizari

 

Cand vreti sa faceti o ,,pizza ca la carte'', aceasta este reteta! Veti fi multumiti!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina 000
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 600 ml apa
  • 10 g zahar
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza originala:

Apa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute.

Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o lasam 10 minute.

Formam trei bile pe care le lasam peste noapte la frigider. Sau o ora la temperatura camerei si 3 ore la frigider.

Dupa aceea se lasa o ora la temperatura camerei. Intindem coca cu palmele, dandu-i forma dorita.

Ungem coca cu sos de rosii si ornam la alegere cu salam, masline, ardei gras, cascaval.

Punem la cuptor cam 10-15 minute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza originala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata