Pizza salami

de Oana in Pizza, 29 Iun 2011 | 8532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 ml lapte rece
  • un pliculet cu drijdie uscata
  • o lingurita rasa de sare
  • 350 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii mari de gradina
  • busuioc, cimbru, sare
  • o lingura ulei de masline
  • Topping:
  • felii de salam, picant sau uscat
  • felii de bacon
  • ardei gras rosu
  • rondele de masline negre si verzi
  • cascaval /mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza salami:

Pentru blat, se pune faina intr-un castron, se amesteca cu drojdia uscata si sarea, apoi se toarna uleiul si laptele. Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de castron si se lasa jumatate de ora la frigider. Intre timp se prepara sosul de rosii. Se spala rosiile, se curata de piele, se scot cotoarele si se mixeaza cu blenderul. Se amesteca apoi cu uleiul de masline si condimentele.

Se unge o tava de pizza cu ulei si se intinde blatul, se toarna deasupra sosul de rosii, se presara cascaval ras sau mozzarella. Se pun apoi feliile de salam, bacon, rondelele de masline si ardeiul gras taiat fasii. Deasupra se rade iar cascaval si se pune tavain cuptorul incins pana cand blatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza salami" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida