Pizza salami

de Oana in Pizza, 29 Iun 2011 | 4797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 ml lapte rece
  • un pliculet cu drijdie uscata
  • o lingurita rasa de sare
  • 350 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii mari de gradina
  • busuioc, cimbru, sare
  • o lingura ulei de masline
  • Topping:
  • felii de salam, picant sau uscat
  • felii de bacon
  • ardei gras rosu
  • rondele de masline negre si verzi
  • cascaval /mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza salami:

Pentru blat, se pune faina intr-un castron, se amesteca cu drojdia uscata si sarea, apoi se toarna uleiul si laptele. Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de castron si se lasa jumatate de ora la frigider. Intre timp se prepara sosul de rosii. Se spala rosiile, se curata de piele, se scot cotoarele si se mixeaza cu blenderul. Se amesteca apoi cu uleiul de masline si condimentele.


Se unge o tava de pizza cu ulei si se intinde blatul, se toarna deasupra sosul de rosii, se presara cascaval ras sau mozzarella. Se pun apoi feliile de salam, bacon, rondelele de masline si ardeiul gras taiat fasii. Deasupra se rade iar cascaval si se pune tavain cuptorul incins pana cand blatul este copt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza salami" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (21)

adry88 1

02.07.2011, 16:03

extraordinar de buna

ionela2682 1

12.07.2011, 21:25

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:41

buna pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate