Plachie de caras

de Ela68 in Crap / Caras, 16 Ian 2018 | 9089 vizualizari

 

Mama mia, ce-am pierdut ! Atatia ani n-am stiut ca exista aceasta bunatate, plachie de peste ! Cand eram mica, vecina facea des peste fript pe tava si toata lumea zicea "mmm, ce bine miroase, a plachie !". De atunci am ramas cu impresia ca plachia este de fapt un peste fript, nicidecum un peste preparat la cuptor cu sos de rosii.

Nu ezitati, incercati aceasta reteta, e delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
    • 3 bucati caras (sau crap sau macrou )
    • 100 ml ulei
    • 2 cepe galbene
    • 1 ardei gras galben ( sau combinatie, cu verde si rosu ))
    • 5-6 catei de usturoi
    • 150 ml vin alb
    • 100 ml apa
    • 4-5 rosii medii ( sau 1 cutie conserva rosii )
    • 300-400 gr rosii cherry
    • 2-3 foi de dafin
    • 1 lingurita piper mozaic macinat
    • 1/4 lingurita fulgi chilli
    • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de caras:

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire. 

Separat, pregatim sosul: calim ceapa taiata fideluta, adaugam ardeiul taiat julien si usturoiul presat. Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete (sau cutia de rosii) si potrivim de sare. Lasam la foc mic doua, trei minute.

Adaugam apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si fulgii de chilli. Mai lasam cateva minute astfel incat a se intrepatrunda aromele.

Asezam pestele intr-un vas, iar peste acesta sosul. Acoperim cu folie de copt si dam la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, pana ce pestele este bine patruns si a mai scazut putin sosul.    

Serviti cu mamaliguta fierbinte, e bun de te lingi pe degete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de caras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de crap