Placinta ciufulita cu iaurt

de LadyCrs in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 3593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta ( tava 28/30 cm)
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • esenta dupa gust
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • siropul din zahar ars din : 180 g zahar si 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciufulita cu iaurt:

Pentru sirop ardem zaharul , iar dupa ce a devenit lichid il stingem cu apa. Lasam deoparte sa se raceasca.

Compozitia de iaurt o amestecam cu zaharul, ouale, esenta, zaharul vanilat.

Impartim foile in 3 parti egale ( cam 5 foi pentru fiecare strat am avut eu ). Punem foaie de copt in tava si asezam primele 5 foi pe care le ungem cu ulei . Punem jumatate din compozitia de iaurt si asezam alte 5 foi pe care le-am uns cu ulei. Punem si restul de compozitie si ultimele foi unse cu ulei.

Lasam la cuptor pana se rumeneste si se incheaga amestecul de iaurt. ( cam 40 -50 minute a durat la mine la foc mic ).

O scoatem din cuptor si o lasam la racit 15 minute dupa care o portionam si o insiropam turnand putin cate putin din sirop, nu pe tot odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciufulita cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

Lau 1

20.01.2013, 18:33

Sim0na 1

21.01.2013, 11:44

ce-a mai buna ciufulita asta!!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata