Placinta cu aroma de portocale

de Steffy in Prajituri, 14 Ian 2013 | 7909 vizualizari

 

Am incercat reteta de la Oana, insa am modificat-o putin si placinta a iesit nemaipomenita...aromata si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta subtiri 400 g
  • 300 g iaurt gras
  • 100 g smantana
  • 2 pliculete praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale (3 portocale)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 ml apa
  • 250 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu aroma de portocale:

Pentru inceput rupem foile de placinta in bucati mici si le lasam la uscat intr-o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, eu le-am lasat 6 ore.

Praful de copt se amesteca cu iaurtul si smantana si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la portocala si uleiul, pana se dubleaza compozitia, iar zaharul s-a topit.

Se amesteca compozitia cu crema de iaurt si smantana. Se toarna intreaga compozitie peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie putin.

Se pune placinta in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. Se verifica sa fie bine rumenita deasupra si inchegata.

Cat timp placinta este la cuptor se prepara siropul. Se amesteca toate ingredientele pe foc, iar cand incepe sa fiarba se opreste si se pune la racit.

Se scoate placinta din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca si se taie cubulete. Se insiropeaza apoi cu toata cantitatea de sirop. Se pun cate 2 linguri de sirop pe fiecare cubulet si in spatiile dintre ele.

Se lasa sa se raceasca complet si se pune la frigider.

Este foarte aromata si parfumata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

15.01.2013, 11:02

Si tu??? E clar ca e foarte buna

Steffy 1

15.01.2013, 15:07

Daaa, e foarte buna. Este ca o baclava, dar cu aroma de portocale.

Bunica 1

16.01.2013, 20:31

Eu cum am sarit aceasta bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si stafide