Desert placinta cu mere

de -Licurici- in Prajituri, 7 Mar 2020 | 1323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:(ingredientele sunt pentru o foaie, ne trebuie 2 foi)
    • 200 g faina;
    • 100 g unt;
    • 100 ml apa calda;
    • 2 linguri zahar;
    • un varf de sare.
  • Pentru umplutura:
    • 1.2 kg mere (fara coaja);
    • 5 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • 1 baton scortisoara;
    • zeama de lamaie.
  • Suplimentar:
    • 2 linguri gris;
    • zahar pudra.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:


  1. Se incepe cu umplutura.

  2. Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.

  3. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.

  4. Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea.

  5. Untul se topeste cu zaharul, apoi se adauga peste faina, la fel si apa.

  6. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se intinde pe o hartie de copt presarata cu faina.

  7. Foaia se pune cu tot cu hartia de copt intr-o tava, apoi se adauga umplutura de mere.

  8. Pentru a doua foaie se procedeaza la fel, dar se desprinde cu grija de pe hartia de copt, sa nu se rupa. (Eu am rasturnat-o cu tot cu hartia de copt, apoi am desprins-o usor)

  9. Se pune deasupra merelor, apoi se inteapa, din loc in loc, cu o furculita.

  10. Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min, pana se rumeneste.

  11. Cand se scoate din cuptor, se taie si se presara zahar pudra.

TIPS-URI

1

Daca merele sunt zemoase, se scurg bine inainte sa se puna peste prima foaie sau se presara gris deasupra compozitiei, inainte de a pune a doua foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.03.2020, 20:27

Super, super buna si frageda!

dantes 1

14.03.2020, 10:20

Buna!

mihaelar63 1

13.04.2020, 16:51

Vrem si noi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata