Placinta cu branza

de marinicayou10 in Dulciuri, 2 Apr 2012 | 3631 vizualizari

 

Ca desert va ofer o placinta cu branza dulce foarte buna si racoroasa :)

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • Foaia :
  • 2 cesti ulei
  • 2 cesti apa
  • o ceasca zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • faina cat cuprinde sa iasa o coca potrivit de tare.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Intr-un castron punem uleiul cu apa, zaharul, praful de copt, esenta si amestecam bine. Adaugam cate o cana de faina si amestecam bine. Apoi framantam pana devine o coca destul de tare ca sa intindeti foaia. O lasam deoparte pana ne ocupam de branza.

Intr-un castron punem branza si ouale si amestecam bine. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si amestecam bine. La urma adaugam stafidele.

Din acest aluat ies cam 3 foi. Noua ne trebuiesc doar 2..asa ca impartim aluatul in 3 parti si intindem doar 2 foi. Cealalta bucata o puteti baga in congelator sau o folositi atunci.

Intindem o foaie pe care o punem in tava insa cu ulei. Punem toata compozitia de branza si deasupra punem a doua foaie. Dam la cuptor la foc potrivit. O taiem cand este rece si pudram cu zahar pudra cu gust de vanilie

Foaia este o foaie foarte frageda si pufoasa, moale si usor de taiat ..incercati :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza