Placinta cu branza, insiropata

de ancutsa in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 895 vizualizari

 

Placinta delicioasa cu branza si mult sirop. Se serveste rece.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 foi de foietaj;
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g branza dulce;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou;
  • coaja de portocala (tinuta in zahar, la borcan);
  • stafide
  • pentru sirop:
  • 400ml apa;
  • 3 linguri zahar;
  • Coaja de portocala.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, insiropata:

Se preincalzeste cuptorul.


Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, 4 foi, ca baza.


Se adauga crema de branza preparata din: branza, un praf de sare, un ou, zaharul, zaharul vanilat. Se presara din loc in loc coaja de portocala (tinuta in zahar, la borcan) si stafide.


Se acopera cu alte trei foi pliate si se unge cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc.


Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aprox 20 de minute).


Intre timp, se pregateste siropul. Se pun intr-un ibric, pe foc, 400 ml apa cu 3 linguri de zahar si se fierb 2-3 minute.


Cand se scoate placinta din cuptor, se scoate cu grija foaia de copt de sub ea, apoi se taie in patrate, se adauga siropul, cu grija, caci este fierbinte. Se lasa la racit si se serveste alaturi de cei dragi.


Timp: aprox 30 min;


Portii: 20


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/placinta-cu-branza-insiropata.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, insiropata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ancutsa 1

13.09.2016, 13:30

Multumesc, Merisor!

mirela0911 1

13.09.2016, 18:44

Hmmm, ce buna e!

ancutsa 1

14.09.2016, 15:19

Mirela, ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu aluat foietaj si branza sarata