Placinta cu branza si dovlecel

de merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2014 | 8557 vizualizari

 

Dovlecelul mi se pare o leguma fara gust, fara miros, fara culoare, dar este prea la indemana ca sa nu-l folosim in diverse combinatii.
Eu am norocul ca primesc dovlecei si de la mama si de la mama soacra, asa ca incerc sa-i combin in mai multe feluri ca sa-i putem manca.
Aceasta placinta aperitiv a iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 200 gr branza sarata
  • 100 gr branza dulce(nesarata)
  • 1 pachet foietaj(450 gr)
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 1/2 legatura marar
  • chimen
  • 1 crenguta de rosii cherry
  • 1 lingurita lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si dovlecel:

Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu.


Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama care se formeaza si omogenizam totul.


Adaugam 2 oua + albusul de la al treilea, mararul tocat si grisul si lasam compozitia la frigider pana se dezgheata aluatul de foietaj.


Eu am folosit aluat de la Lidl, pachet de 450 gr doar dintr-o foaie.


Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, apoi asezam foaia de aluat in ea. Intindem compozitia de branza si dovlecel peste foietaj si pliem frumos marginile.


Asezam crenguta de rosii cherry la mijlocul umpluturii.


Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte dulce si cu ajutorul unei pensule, ungem aluatul de foietaj pliat peste umplutura, iar deasupra presaram seminte de chimen.


Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.


Portionam placinta usor calduta, de fapt este buna atat calduta cat si rece.


Este o placinta delicioasa, putin picanta, sarata si acrisoara de la rosiile cherry.


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de gris folosita variaza in functie de consistenta branzei si a dovlecelului.

2

Recomand sa se lase compozitia de branza si dovlecel la rece o perioada, astfel grisul isi va modifica volumul si ne vom da seama daca mai necesita gris sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Lavinia 1

05.07.2014, 17:12

buna tare

robert_badica 1

05.07.2014, 18:53

Ce bine arata!

Andreea Caroline 1

06.07.2014, 17:09

De incercat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spanac in foietaj