Placinta cu branza si smantana

de Lavinia in Dulciuri, 29 Mai 2013 | 19304 vizualizari

 

O placinta delicioasa,cremoasa si frageda :x Mai sunt doar cateva bucatele ;;)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 20 g drojdie proaspata
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • cca 450-500 g faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 80 g gris(4 linguri)
  • stafide (optional)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si smantana:

Aluat:

Am pus laptele la fiert.

Intr-un vas mai mare am adaugat 50 g faina pe care am amestecato bine cu 100 ml lapte oparit pana s-au desfacut toate cocoloasele si a devenit o pasta fina.

Am amestecat drojdia cu 1 lingurita de zahar si 1 lingura de lapte pana s-a lichefiat dupa care am adaugat-o peste aluatul oparit usor racit si am omogenizat bine.Am lasat la dospit 15-20 de minute.

Galbenusurile le-am frecat cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul ,restul de lapte(100 ml ),50 ml unt topit si smantana.

Amestecul lichid l-am turnat peste maia si am amestecat bine.

Am turnat putin cate putin faina si am framantat aprox. 15 minute .

Restul de unt topit (50 ml ) l-am adaugat peste aluat framantand usor pana s-a incorporat bine.

Am lasat aluatul la dospit 2 ore la loc caldut acoperit cu un prosop si ferit de curent .

Umplutura:

Am mixat branza cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat treptat cate un ou mixand bine dupa fiecare.

Cu o ajutorul unei palete am incorporat bine grisul,coaja de lamaie,smantana si stafidele.

Asamblare:

Aluatul bine dospit l-am framantat cateva secunde pana am eliminat aerul apoi l-am impartit in 2.

Am intins o foaie subtire de marimea tavii(35/25 cm) si am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt.

Am presarat putin gris deasupra apoi am pus umplutura si am nivelat bine.

Am acoperit cu a 2-a foaie si am introdus placinta in cuptorul preincalzit cca 1 ora .

Am lasat placinta la racit aprox 60 de minute apoi am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lavinia 1

31.05.2013, 19:52

Multumesc Babi

Rux 1

31.05.2013, 19:59

Fix pe gustul meu sunt...arata delicios!

Lavinia 1

31.05.2013, 21:20

Multumesc mult Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!