Placinta cu branza si smantana

de Lavinia in Dulciuri, 29 Mai 2013 | 21565 vizualizari

 

O placinta delicioasa,cremoasa si frageda :x Mai sunt doar cateva bucatele ;;)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 20 g drojdie proaspata
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • cca 450-500 g faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 80 g gris(4 linguri)
  • stafide (optional)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si smantana:

Aluat:


Am pus laptele la fiert.


Intr-un vas mai mare am adaugat 50 g faina pe care am amestecato bine cu 100 ml lapte oparit pana s-au desfacut toate cocoloasele si a devenit o pasta fina.


Am amestecat drojdia cu 1 lingurita de zahar si 1 lingura de lapte pana s-a lichefiat dupa care am adaugat-o peste aluatul oparit usor racit si am omogenizat bine.Am lasat la dospit 15-20 de minute.


Galbenusurile le-am frecat cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul ,restul de lapte(100 ml ),50 ml unt topit si smantana.


Amestecul lichid l-am turnat peste maia si am amestecat bine.


Am turnat putin cate putin faina si am framantat aprox. 15 minute .


Restul de unt topit (50 ml ) l-am adaugat peste aluat framantand usor pana s-a incorporat bine.


Am lasat aluatul la dospit 2 ore la loc caldut acoperit cu un prosop si ferit de curent .


Umplutura:


Am mixat branza cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat treptat cate un ou mixand bine dupa fiecare.


Cu o ajutorul unei palete am incorporat bine grisul,coaja de lamaie,smantana si stafidele.


Asamblare:


Aluatul bine dospit l-am framantat cateva secunde pana am eliminat aerul apoi l-am impartit in 2.


Am intins o foaie subtire de marimea tavii(35/25 cm) si am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt.


Am presarat putin gris deasupra apoi am pus umplutura si am nivelat bine.


Am acoperit cu a 2-a foaie si am introdus placinta in cuptorul preincalzit cca 1 ora .


Am lasat placinta la racit aprox 60 de minute apoi am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Lavinia 1

31.05.2013, 19:52

Multumesc Babi

RuxyRux 1

31.05.2013, 19:59

Fix pe gustul meu sunt...arata delicios!

Lavinia 1

31.05.2013, 21:20

Multumesc mult Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei