Prajitura cu mere

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Iul 2013 | 4354 vizualizari

 

By Bucataresele vesele!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 mere medii
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Punem 2 linguri de zahar si scortisoara peste ele, amestecam si dam de-o parte.

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul ramas si mixam bine.

Adaugam apoi uleiul si laptele.

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, si o adaugam treptat peste compozitia precedenta.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Impartim aluatul si fructele in 2 parti egale.

Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam aluatul.

Peste aluat punem usor, fara sa apasam fructele razalite, scurse putin de zeama.

Dupa ce am repartizat fructele, punem deasupra cate 2 linguri din zeama lasata de acestea.

Dam apoi tavile la cuptorul preincalzit si lasam 5 minute la foc mare, apoi le lasam sa se coaca la foc mic, pana cand prajitura noastra trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a racit putem pudra deasupra putin zahar amestecat cu scortisoara.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

In locul merelor putem sa folosim cirese, visine, piersici, caise, nectarine, afine, zmeura, prune etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea