Chec cu mac si lamaie

de La Ancuta in Prajituri, 9 Mai 2012 | 2409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri mac
  • sucul de la o lamie
  • 1 lingura coaja de lamaie confiata
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac si lamaie:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana lucesc, ca pentru bezea iar apoi adaugam sucul de lamaie.


Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste spuma de albus. Amestecam usor pana se incorporeaza.

Cernem faina si o amestecam cu macul si praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia de oua.


Tocam marunt coaja de lamaie si de portocala confiata si le adaugam in compozitie.


Turnam aluatul in tava pentru chec tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.


Scoatem checul pe un gratar si lasam la racit apoi pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

09.05.2012, 23:28

Bun,tare bun

La Ancuta 1

10.05.2012, 22:55

ma bucur ca va place.

La Ancuta 1

10.05.2012, 22:56

Susu felicitari ca poti tine cura de slabire. La mine ar fi foarte greu, pentru ca sunt o pofticioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Plumcake cu ricotta si lamaie