Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)

de alinutza1983 in Prajituri, 5 Apr 2011 | 24589 vizualizari

 

In weekend aveam pofta de ceva dulce , dar cum timpul mi-a fost cam limitat am apelat la foile de placinta din comert si repede -repede am facut o placintuta dulce si aromata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 50 gr unt
  • 600 gr branzica de vaci+ 1 ou
  • 100 gr zahar ( puteti jongla cu cantitatea, dupa gustul propriu)
  • stafide ( dupa plac)- eu am folosit stafide aurii ( nu stiu de ce , dar mi se par mai gustoase)
  • coaja rasa de lamaie
  • PENTRU FINISARE:
  • 3 oua ( eu am folosit din cele de tara- de unde a rezultat si culoarea galbena )
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella):

1. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt; apoi preparam umplutura, amestecand intr-un castron incapator branzica de vaci, oul, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele.


2. Foile din pachet se impart in 3 parti egale - un pachet are 15 foi placinta, deci impartim in 3 cantitati cuprinzand 5 foi- ( eu am folosit insa doar 4 foi ); aceste foi se pun una peste alta, avand insa grija, ca intre ele sa existe o pelicula fina de unt topit. Deci fiecare foaie in parte se unge cu unt topit inainte de a o pune peste pe urmatoarea. Asa procedam chiar si pe stratul unde va veni umplutura.

3. Umplutura de branza, la randul ei se imparte in 3, apoi se aseaza in strat uniform peste foile de placinte. Rulam sub forma de tigareta, apoi il punem in mijlocul tavii. Procedam in mod identic si cu celelate rulouri, insa , tava fiind rotunda, va fi nevoie sa le taiem in 2 sau chiar 3 bucatele mai mici, ca sa se aseze uniform.


4. Cu ajutorul unui mixer batem si cele 3 oua ramase, pana se fac spuma, adaugam zaharul pudra , iar ka final incorporam smantana; daca vrem putem sa mai aromatizam cu vanilie sau coaja rasa de lamaie.Sosul acesta de smantana il turnam peste rulourile din tava si dam totul la cuptor pentru aprox. 25 min, la foc mediu ( pana cand se incheaga sosul de smantana)...


 

TIPS-URI

1

nota : prajitura se taie cand e rece, sub forma de raze de soare, astfel incat sa obtinem efectul de rulouri...nice, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

06.04.2011, 09:12

buna buna

Criss 1

06.04.2011, 11:41

Delicioasa placinta.

adry88 1

01.06.2011, 21:23

un deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă video