Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)

de alinutza1983 in Prajituri, 5 Apr 2011 | 21538 vizualizari

 

In weekend aveam pofta de ceva dulce , dar cum timpul mi-a fost cam limitat am apelat la foile de placinta din comert si repede -repede am facut o placintuta dulce si aromata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 50 gr unt
  • 600 gr branzica de vaci+ 1 ou
  • 100 gr zahar ( puteti jongla cu cantitatea, dupa gustul propriu)
  • stafide ( dupa plac)- eu am folosit stafide aurii ( nu stiu de ce , dar mi se par mai gustoase)
  • coaja rasa de lamaie
  • PENTRU FINISARE:
  • 3 oua ( eu am folosit din cele de tara- de unde a rezultat si culoarea galbena )
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella):

1. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt; apoi preparam umplutura, amestecand intr-un castron incapator branzica de vaci, oul, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele.


2. Foile din pachet se impart in 3 parti egale - un pachet are 15 foi placinta, deci impartim in 3 cantitati cuprinzand 5 foi- ( eu am folosit insa doar 4 foi ); aceste foi se pun una peste alta, avand insa grija, ca intre ele sa existe o pelicula fina de unt topit. Deci fiecare foaie in parte se unge cu unt topit inainte de a o pune peste pe urmatoarea. Asa procedam chiar si pe stratul unde va veni umplutura.

3. Umplutura de branza, la randul ei se imparte in 3, apoi se aseaza in strat uniform peste foile de placinte. Rulam sub forma de tigareta, apoi il punem in mijlocul tavii. Procedam in mod identic si cu celelate rulouri, insa , tava fiind rotunda, va fi nevoie sa le taiem in 2 sau chiar 3 bucatele mai mici, ca sa se aseze uniform.


4. Cu ajutorul unui mixer batem si cele 3 oua ramase, pana se fac spuma, adaugam zaharul pudra , iar ka final incorporam smantana; daca vrem putem sa mai aromatizam cu vanilie sau coaja rasa de lamaie.Sosul acesta de smantana il turnam peste rulourile din tava si dam totul la cuptor pentru aprox. 25 min, la foc mediu ( pana cand se incheaga sosul de smantana)...


 

TIPS-URI

1

nota : prajitura se taie cand e rece, sub forma de raze de soare, astfel incat sa obtinem efectul de rulouri...nice, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

06.04.2011, 09:12

buna buna

Criss 1

06.04.2011, 11:41

Delicioasa placinta.

adry88 1

01.06.2011, 21:23

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac