Placinta cu branza si struguri

de Lau in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 4195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 150 g untura
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • Decor
  • struguri
  • 1 plic tort jelle transparent
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si struguri:

ALUAT-intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie,amestecam facem o adancitura adaugam untura(rece)galbenusul,apa si incepem sa framantam, un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam apa sau faina dupa caz)Invelim coca in folie alimentara si dam  la rece 30 min.

Intindem coca intr-o foaie subtire si adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,din aluatul ce  a ramas am impletit niste codite care le-am asezat pe margine si vertical

Umplutura,-mixam ouale cu zaharul si adaugam branza de vaci,zeama de lamaie,faina si amestecam bine.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumeste frumos pe margine,

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam struguri si plicul de tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic,

Lasam sa se raceasca gelatina deasupra dupa care o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, reteta simpla si delicioasa pentru un desert clasic