Inghetata cu iaurt de vanilie si sos de ciocolata cu ness

de adasev12 in Dulciuri, 26 Aug 2011 | 7407 vizualizari

 

fetelor, nu stiu cum e pe la voi cu caldura, dar aici e jale...de la 35 la 45 grade...asa ca o inghetata e numai buna pe asemenea calduri...grele...am incercat aceasta combinatie cu iaurt de vanilie...f buna a iesit si nu face ace de gheata .....o singura data am amestecat in ea, dar puteam chiar sa nu amestec deloc...

 

INGREDIENTE

  • 3 iaurturi de vanilie, de 125 ml fiecare
  • 3 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar pudra+5 lg zahar
  • esenta de vanilie
  • vanilina
  • 250 ml frisca lichida
  • o l-ita de amidon pt dulciuri
  • sosul  de ciocolata:
  • 3 lg cacao amara, neagra
  • 4 lg zahar
  • 3 l-ite ness
  • 100 ml ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu iaurt de vanilie si sos de ciocolata cu ness:

Galbenusurile se freaca cu zaharul praf pana se fac spuma. Laptele se incalzeste cu cele 5 linguri de zahar ( mie imi place sa fie dulce, de aceea am mai adaugat zahar si in lapte...) pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se toarna foarte incet peste galbenusuri si se mixeaza mereu. Se pune apoi compozitia pe foc mic. Amidonul se desface cu o lingura de lapte si se adauga in compozitie. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se da la racit.


Se bate frisca spuma tare si se amesteca pe rand cu iaurturile, cu o lingura, se adauga esenta si vanilina ( asta are un gust f puternic de vanilie...cel putin asta de aici....). Dupa ce compozitia de oua s-a racit se amesteca cate putin, pe rand cu frisca si se pune intr-o cutie. Se da la congelator pentru cateva ore bune. Se poate amesteca din cand in cand compozitia, dar dupa cum spuneam, nu prea se formeaza ace de gheata.


Sosul: se amesteca cacao cu zaharul si se desface cu laptele caldut amestecat cu ness cate putin, sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic , se adauga si ciocolata bucatele si se lasa sa dea cateva clocote. Cand s-a ingrosat putin se da deoparte si se adauga si untul la temperatura camerei. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.


Inghetata se serveste cu sos de ciocolata deasupra. M-am gandit ca aroma de vanilie merge bine cu gustul de ciocolata si cafea... Foarte buna a iesit.

 

TIPS-URI

1

cred ca era mult mai bun sosul de ciocolata daca foloseam cafea naturala...

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt de vanilie si sos de ciocolata cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

aziz 1

26.08.2011, 23:11

stii am promis baietilor ca le fac astazi si nu am reusit ,deci maine e prima pe lista

Cris2711 1

27.08.2011, 15:44

ieri da,azi nu, s-a racorit

Lau 1

29.08.2011, 13:26

racoritoare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Banana Split