Inghetata cu iaurt de vanilie si sos de ciocolata cu ness

de adasev12 in Dulciuri, 26 Aug 2011 | 12223 vizualizari

 

fetelor, nu stiu cum e pe la voi cu caldura, dar aici e jale...de la 35 la 45 grade...asa ca o inghetata e numai buna pe asemenea calduri...grele...am incercat aceasta combinatie cu iaurt de vanilie...f buna a iesit si nu face ace de gheata .....o singura data am amestecat in ea, dar puteam chiar sa nu amestec deloc...

 

INGREDIENTE

  • 3 iaurturi de vanilie, de 125 ml fiecare
  • 3 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar pudra+5 lg zahar
  • esenta de vanilie
  • vanilina
  • 250 ml frisca lichida
  • o l-ita de amidon pt dulciuri
  • sosul  de ciocolata:
  • 3 lg cacao amara, neagra
  • 4 lg zahar
  • 3 l-ite ness
  • 100 ml ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu iaurt de vanilie si sos de ciocolata cu ness:

Galbenusurile se freaca cu zaharul praf pana se fac spuma. Laptele se incalzeste cu cele 5 linguri de zahar ( mie imi place sa fie dulce, de aceea am mai adaugat zahar si in lapte...) pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se toarna foarte incet peste galbenusuri si se mixeaza mereu. Se pune apoi compozitia pe foc mic. Amidonul se desface cu o lingura de lapte si se adauga in compozitie. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se da la racit.

Se bate frisca spuma tare si se amesteca pe rand cu iaurturile, cu o lingura, se adauga esenta si vanilina ( asta are un gust f puternic de vanilie...cel putin asta de aici....). Dupa ce compozitia de oua s-a racit se amesteca cate putin, pe rand cu frisca si se pune intr-o cutie. Se da la congelator pentru cateva ore bune. Se poate amesteca din cand in cand compozitia, dar dupa cum spuneam, nu prea se formeaza ace de gheata.

Sosul: se amesteca cacao cu zaharul si se desface cu laptele caldut amestecat cu ness cate putin, sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic , se adauga si ciocolata bucatele si se lasa sa dea cateva clocote. Cand s-a ingrosat putin se da deoparte si se adauga si untul la temperatura camerei. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Inghetata se serveste cu sos  de ciocolata deasupra. M-am gandit ca aroma de vanilie merge bine cu gustul de ciocolata si cafea... Foarte buna a iesit.

TIPS-URI

1

cred ca era mult mai bun sosul de ciocolata daca foloseam cafea naturala...

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt de vanilie si sos de ciocolata cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

aziz 1

26.08.2011, 23:11

stii am promis baietilor ca le fac astazi si nu am reusit ,deci maine e prima pe lista

Cris2711 1

27.08.2011, 15:44

ieri da,azi nu, s-a racorit

Lau 1

29.08.2011, 13:26

racoritoare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si frisca