Tarta cu gutui

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2015 | 1089 vizualizari

 

Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit tarta, dar mirosul imbietor de gutuie m-a facut sa trec cu vederea peste toate acestea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua oua;
  • 200 g unt.
  • Umplutura:
  • 650 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 300 g zahar sau dupa gust, in functie de gutui.
  • Pentru decor:
  • o lingurita de zahar pudra.
  • Este necesara o forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gutui:

Umplutura:


Gutuile curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, apoi se lasa sa se raceasca.


Aluat fraged:


Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.


Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se infaineaza masa de lucru (dar mai bine se unge cu ulei), bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta, apoi acesta se aseaza in tava unsa cu unt. Se adauga umplutura si se decupeaza inimioare si floricele din aluat, cu ajutorul carora se decoreaza tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar si se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

miki_a 1

20.11.2015, 10:09

O tarta extrem de delicioasa, chiar daca e munca (si chin) cu pregatitul gutuilor! Mirosul si gustul sunt inconfundabile!

Moni_alex 1

20.11.2015, 20:24

Buna si aromata!

Xandrinne 1

22.11.2015, 22:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gutui