Desert saraberne

de madi_marin in Dulciuri, 30 Dec 2017 | 4903 vizualizari

 

Reteta are mai multe denumiri : Saraberne sau prajiturele Sarah Bernardt, Alcazare, tobiţe, butoiaşe, însă oricare din ele alegeţi să folosiţi, ele raman la fel de delicioase. Sunt multe reţete pe net, dar am ales sa schimb un pic varianta mea. Am,,umblat,, un pic la crema 🙂 şi am ales să lipesc câte trei bezele pentru ca au ieşit plate. Rezultatul e delicios. E prima dată când le fac. Recunosc că sunt migăloase, dar merită. Dacă nu aveţi chef să pierdeţi timp cu ele, le puteţi comanda la noi :).

 

INGREDIENTE

Bezele:

  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri cu amidon
  • 100 g nuci
  • zeamă de lamâie
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 100 g unt

Ornat:

  • nucă măcinată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert saraberne:

Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o cremă omogenă.


Într-un vas încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se adaugă zahărul treptat (amestecat bine cu amidonul în prealabil, asta din lipsa zahărului pudră).


Când e gata bezeaua, se încorporează cu o spatulă nuca măcinată fin (eventual un pic rumenită).


Se pune compoziţia într-o pungă de orant şi se formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt.


Se coc la 150 grade C, timp de 25 de minute ( eu am folosit ventilaţia şi am pus două tăvi în acelaşi timp).


Se scot la răcit.


Când sunt gata toate pălăriuţele :), se lipesc două câte două dacă ies moţate sau câte trei (cum am procedat eu pentru ca erau plate şi nu puteam obţine butoiaşul :)) cu cremă, se ung cu cremă si pe margine, apoi marginea se tăvăleşte prin nucă măcinată.


Mie mi-au ieşit 56 de bucăţi finite.


Sunt migăloase, dar sunt foarte bune, mai ales a doua zi când se mai înmoaie bezeaua şi gusturile se combina.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert saraberne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

11.01.2018, 18:24

Oh...cat de minunat arata! Sunt sigura ca e de vis!

mihaelar63 1

12.01.2018, 00:10

Tobitele sunt la mare cinste si prin zona noastra

RuxyRux 1

24.03.2018, 18:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort red velvet sau catifea rosie