Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2015 | 3836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g aluat foietaj
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua + 1 pentru uns
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura mica marar verde
  • 2 linguri smantana
  • 6 linguri boabe de porumb
  • sare
  • piper
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj:

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.

Incorporam verdeata in branza, apoi ouale si smantana. Dam gust cu sare si piper, iar la final adaugam boabele de porumb.

Presaram faina pe masa de lucru, punem foaia de aluat, o mai intindem putin, sa fie cam cat tava in forma de chec, pe care o vom folosi.

Tapetam cu hartie de copt tava, punem aluatul. Turnam compozitia de branza in interior, o nivelam. Marginile de aluat le taiem cu o rotita zimtata, apoi le impletim frumos peste branza. Batem oul spuma, cu un penson ungem placinta, iar deasupra presaram mac.

Dam placinta in cuptorul incins, reglam temperatura cuptorului potrivita si o lasam acolo pana se rumeneste placinta dar in acelasi timp sa fie coapta. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta stransa cu branza sarata