Placinta cu carne "raze de soare"

de danielaR in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 3724 vizualizari

 

ceva usor si delicios

 

INGREDIENTE

  • pt aluat avem nevoie de:
  • 300 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 2 lg ulei de masline
  • 1/2 lg zahar
  • 1 lg sare
  • 1 pliculet drojdie
  • pt umplutura
  • 200 gr carne tocata de vita-porc
  • 1 conserva de ciuperci
  • 2 lg suc de rosii
  • 1/2 ardei gras galben
  • sare
  • oregano
  • decor
  • masline
  • pt uns
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne "raze de soare":

Aluatul:

Incalzim laptele. Punem intr-un bol faina, zahar, sare si drojdia. Laptele il turnam deasupra. Framantam pana se leaga aluatul. Punem uleiul de masline mai framantam putin si lasam la crescut jumatate de ora

Amestecam toate ingredientele pt umplutura.

Aluatul il impartim in 2. Facem o foaie si peste ea intindem compozitia de carne si deasupra acoperim iar cu o foaie de aluat. In mijloc facem un cerc cu ajutorul unui bol si cu cutitul taiem razele soarelui dupa care le rulam putin. Ungem cu oul batut cu sare presaram cu maslinele taiate si dam la cuptor pentru 30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne "raze de soare"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane