Placinta cu carne si ceapa verde

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2015 | 1386 vizualizari

 

Din categoria, am aburit-o si in seara asta....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 150 g mozzarela
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • parmezan ras
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ceapa verde:

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne. Punem intr-un castron, potrivim de sare si piper, adaugam mozzarela taiata cubulete,punem un ou si albusul de la al doilea ou, omogenizam bine.Intindem aluatul dupa ce s-a dezghetat, il taiem in doua cu ajutorul unei farfurii, dimensiunea e cea a formei in care am copt placinta. Am folosit o forma de ceramica cu dimensiunea de 26 cm. Ungem forma cu unt. Asezam compozitia peste prima foaie, apoi asezam a doua foaie si apasam marginile sa se lipeasca intre ele. Asezam placinta in tava, in centrul asezam un pahar ca sa ne ajute sa forma ''petale'', crestand din loc in loc. Din restul de aluat formam un sul subtire si il asezam pe marginea placintei. Cu ajutorul unei furculite intepam placinta, apoi ungem cu galbenusul ramas,galbenus diluat cu o lingurita de lapte. Deasupra presaram parmezan. Dam forma la cuptor, la foc moderat , cca 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Panacris 1

29.10.2015, 09:11

Gherca Daniela 1

29.10.2015, 12:02

ce placinta frumoasa si buna ai facut!

Gicuta69 1

30.10.2015, 00:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ied cu cartofi in stil Mallorca