Placinta cu dovleac - Philips Multicooker

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 8 Noi 2013 | 15037 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi avem nevoie de:

  • 300 g faina de grau + 100 g
  • 1 ou mare
  • un iaurt gras
  • 2 linguri cu ulei
  • 30 g drojdie uscata
  • 1/2 cescuta cu apa calda

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 500 kg dovleac ras
  • o cana de zahar
  • 100 g stafide
  • un praf de piper
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de ghimbir ras

Suplimentar, pentru uns:

  • 1 ou mic
  • 50 g iaurt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac - Philips Multicooker:

Intr-un vas cernem faina, adaugam sarea si formam o adancitura in care asezam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit aproximativ 10 minute, dupa care adaugam si restul ingredientelor, framantand un aluat elastic, pe care il vom lasa la crescut intr-un loc cald,  ferit de curentii de aer rece. 

Intre timp,  trecem dovleacul prin razatoare sau il maruntim la un robot/tocator, il lasam sa se scurga bine de sucul continut si il amestecam cu zaharul, scortisoara, piperul, ghimbirul si stafidele.

Daca aluatul a crescut suficient, il impartim  in doua jumatati egale si intindem din fiecare cate o foaie nu foarte groasa.  Adaugam compozitia de dovleac, le rulam si le asezam in vasul aparatului, uns cu putin unt la temperatura camerei sau cu ulei. Ungem placinta cu amestecul de ou si iaurt si setam din MENU functia BAKE pentru 50 de minute, la o temperatura de 150 grade. O lasam sa se rumeneasca usor si o pudram cu zahar vanilat dupa ce s-a racit. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac - Philips Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lia_ 1

11.11.2013, 10:56

lasa dezamagirea si supararea; suntem oameni maturi; ... ma rog, sper sa nu patesc si eu ceva ...

Dya Daniela Andrei 1

11.11.2013, 11:01

De acord, imi asum maturitatea, insa, se pare ca nu toti procedeaza astfel!

Panacris 1

29.11.2013, 09:32

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac