Tort cadou (de ciocolata)2

de nadina73 in Dulciuri, 24 Ian 2011 | 3451 vizualizari

 

Un tort cadou,deci va fi fara sectiune,.dar cu ciocolata de ciocolata ,nu gluma

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 2 liguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 ciocolate cu lapte (6x150g)
  • 3 ciocolate negre( 3x125g)
  • 600 ml frisca
  • Glazura:
  • 2 ciocolate fondant(2x150 g)
  • 100 ml frisca
  • Decor:
  • bombonele
  • frisca
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 fiole esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou (de ciocolata)2:

Blat:


Se bat bine albusurile spuma cu zaharul.Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta.


Faina se cerne cu praful de copt si cacaua,dupa care se incorporeaza in albusurile batute.


Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda, cu pereti detasabili ,se toarna compozitia si se coace 25 minute la 160 grade.


Cand blatul e racit se taie in 3.


Crema:


Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe soba cu 100 -150 gr frisca lichida.


Se lasa la racit,dupa care se mixeaza(ce-i drept ,se mixeaza putin mai greu pana se pune frisca lichida) turnand cate putin din frisca lichida ramasa.


Glazura:


Ciocolata de rupe bucatele si se topeste pe soba cu frisca ,Se lasa la racit putin dupa care se imbraca tortul.De data aceasta NU se mai mixeaza .Se toarna ciocolata uniform pe tort se niveleaza foarte foarte usor,dupa care se decoreaza cu bombonele,frisca..............


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul ,se stinge cu apa,iar cand e racit se pune esenta de rom.


Asamblare tort:


Se ia un blat din cele 3 ,se insiropeaza bine ,dupa care se pune 1 parte din crema(crema se imparte aproximativ in 3 parti )se pune al doilea blat se insiropeaza ,se pune a doua parte din crema si ultimul blat .Se imbraca tortul cu crema ramasa.


Peste crema ,se pune glazura de ciocolata ,se lasa sa curga uniform cat de cat ,ne putem ajuta de lama unui cutit lat.


Se decoreaza cu bombonele si frisca batuta(atentie nu frisca din tub,se lasa foarte repede )


Se da tortul la rece 2 ore .


PS:Din pacate fara sectiune ,dar va puteti inchipui sectiunea nu?dupa atata ciocolata?Sarbatorita a fost tare incantata,e innebunita dupa ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou (de ciocolata)2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (75)

Zambareata 1

21.11.2011, 21:26

azi a fost iua sotului....adica inca mai epana la miezul noptii...si am facut tortul asta....a iesit foarte bine

ela 1

21.11.2011, 21:37

Giorgia,ma gandeam eu ca tortul asta il vei face

Zambareata 1

21.11.2011, 22:11

ela,dar tu ma urmaresti?nici nu se punea problema sa fac alt tort....a iesit si aici o minunatie...eu ca de obicei la deserturi am batai de cap dar pana la urma ma descurc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Iulia