Cozonac cu nuca

de Adele in Dulciuri, 19 Dec 2014 | 1641 vizualizari

 

Este al 8-lea Craciun petrecut departe de tara ,nu pot sa va zic cat de mult m-a bucurat mirosul de cozonac si cate amintir frumoase mi-a readus in suflet.:XReteta mi-a dat-o Timea si am incercat sa o respect cat mai mult ..Asa ca stiti , este ptimul meu cozonac si cu siguranta se poate si mai bine ..In plus am pus si ''sluga'' la treaba deci e si meritul ei :D;;) ..P.S reteta Timei o gasiti aici :http://timeaioo.blogspot.ro/2012/04/cozonac-cu-nuca.html.. Multumesc :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 00.
  • 4 galbenusuri de ou.
  • 200 gr zahar.
  • 400 ml lapte.
  • 1 cub si jumatate drojdie (25 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare.
  • coaja de portocala si lamaie.
  • 2 linguri unt.
  • 50 gr stafide.
  • Umplutura:
  • 2 albusuri de ou.
  • 7 linguri de zahar.
  • 300 gr nuca macinata.
  • 1 esenta de rom.
  • 2 linguri cacao amara.
  • Pentru uns :
  • 1 ou si o lingura de lapte.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Se amesteca faina cu sarea ,coaja de lamaie/portocala si stafidele (pe care le-am pus la inmuiat in apa cu esenta de rom ) intr-un vas.Intr-un pahar cu 100 ml lapte cald se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si se lasa cateva minute.Dupa care se pune peste faina si se amesteca ,treptat se adauga si galbenusurile ,se incorporeaza bine.Se adauga laptele cald cu zaharul si se framnata in continuare ,spre final se pune uleiul si untul topit.(eu am folosit robotul care a framanta el).


Se lasa la crescut aproximativ 2 ore dupa care se pregatesc cozonacii.Albusul batut cu zahar se amesteca cu nuca ,esenta de rom si cacaoa.Se ia cate o bucata de aluat (l-am impartit in 3 ) se intinde o foaie destl de groasa si se unge cu umplutura se ruleaza si se pune in tava unsa.Se acopera cozonci cu un propsop.(eu i-am pus in cuptor preincalzit doar cu lumina aprinsa) si se lasa la crescut o ora.Se ung cu oul batut cu lapte.Dupa care se coc la 180 ° pentru 45-60 de minute


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Adele 1

19.12.2014, 16:27

Simo is buna de maritat

Rocsi 1

20.12.2014, 23:37

Daca e cu nuca, nu il refuz deloc

Adele 1

27.12.2014, 13:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata